Candan kardeşler hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı!

ÖRGÜTTEN AYRILMAK İSTEDİ CEZA OLARAK ELİNDEN VURULDU

Hazırlanan iddianamede örgüt hiyerarşisinin korunması için örgüte itaatsizlik yapanların cezalandırıldığı da anlatıldı. A.F.M’nin örgütten ayrılmak istediğinin öğrenilmesi üzerine darp edildiği ve elinden silahla vurulduğu anlatılan iddianamede, “Yapılan cezalandırma işlemini gösterir fotoğraf ve videoların emsal oluşturması için örgüt üyelerine gösterildiği..” denildi. Öte yandan elinden vurulan A.F.M’nin tedavisini yapan ve suçu bildirmeyen hemşireye de dava açıldı.

DARP ETMEK İÇİN ŞİFRE; “DEKOR YAPMAK”

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan bir sanık da örgüte dair tüm bilinmeyenleri ifadesinde anlattı. İfadesinde, “Bu örgüte giriş vardır ancak çıkış yoktur” diyen sanık, “Alt kademedeki örgüt üyesi ayrılmak istediğinde sahip olduğu sırlar sebebiyle ayrılamaz ya da itaatsizlik yapamaz. Bu noktada ayrılmak isteyene ya da itaatsizlik yapana örgüt içerisinde, ‘Dekor Yapma’ olarak tabir edilen darp etme ve yaralama şeklinde zorlamalar yapılır. Dekor yapma işleminde tüm eylemler videoya çekilir. Çekilen video tüm üyelere gönderilir” dedi.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı