Cansız bedeni bulundu! Rus Sivil Havacılık dairesinden Prigojin açıklaması

Wagner lideri Prigojin'in de içinde olduğu uçak Moskova yakınlarında düştü. Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Wagner’in lideri Evgeny Prigojin'in de içinde olduğu uçak düştü iddiası dünya basınına bomba gibi düştü. TASS haber ajansının yer verdiği iddiaya göre; Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait Embraer ERJ-135BJ tipi özel jet Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg kentine uçtuğu sırada Tver Bölgesi’nde düştü.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Rus Sivil Havacılık dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. 

'Görgü tanıkları uçağın havada infilak ettiğini söylüyor'

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında şu bilgileri verdi: Rusya bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre 2 uçak havalandı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre uçak havada infilak etmiş. 

KALKIŞTAN YARIM SAAT SONRA DÜŞTÜ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Uçak, Şeremetyevo Havaalanı’ndan (Moskova), St. Petersburg’a uçuştaydı. Uçağın içinde 3’ü uçak personeli olmak üzere toplam 10 kişi bulunuyordu” ifadeleri kullanılarak, uçağın kalkıştan yarım saat sonra düştüğü aktarıldı.

WAGNER VE BBC DOĞRULADI

İngiliz yayın kuruluşu BBC ile Wagner bağlantılı Telegram kanalları, Prigojin'in öldüğünü doğruladı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Putin'in eski danışmanlarından Sergey Markov'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Markov, Prigojin'in Ukrayna'nın terör saldırısında öldüğünü söyledi.,

WAGNER'DEN İLK AÇIKLAMA

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü.

SAĞ KOLU DA YANINDAYDI

Uçakta Prigojin'in sağ kolu Dmytro Utkin de olduğu belirtildi. Utkin, isyandan sonra Wagner'in yeni lideri olarak görülüyordu. "Prigojin'in gölgesi" olarak bilinen Utkin için "Nazi hayranı", "suç makinesi" gibi tanımlamalar da kullanılıyordu. 

Ayna karşısına geçip upuzun saçlarını kesti! Düştüğü not çok manidar TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları yayımlandı "Bu son sigaram komiserim" dedi ve atladı
Sonraki Haber