Cari fazla 2019'dan bu yana en yüksek seviyede

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı cari işlemler dengesi verilerini açıkladı. Cari denge ağustosta 4,3 milyar dolar fazla verdi. Cari dengede fazla Ağustos 2019'dan bu yana en yüksek düzeyde gerçekleşti. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı cari işlemler dengesi verilerini açıkladı.

Cari denge ağustosta 4,3 milyar dolar fazla verdi. Cari dengede fazla Ağustos 2019'dan bu yana en yüksek düzeyde gerçekleşti.

Üç ay art arda fazla

Cari işlemler dengesi haziran ve temmuz aylarında da fazla vermişti.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 9,01 milyar dolar fazla verdi.

Net hata noksan kaleminde 3,7 milyar dolarlık açık

Kaynağı belirsiz para girişini gösteren net hata noksan kalemi ağustosta 3,7 milyar dolar açık verdi. 8 aylık dönemde bu kalemde 11,8 milyar dolarlık açık oluştu.

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 2,9 milyar dolar olurken, hizmetler dengesi kaynaklı net girişler 8,7 milyar dolar oldu. Bu kalem altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Portföy yatırımlarından 881 milyon dolar çıkış

Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net çıkışlar 62 milyon dolar olurken, portföy yatırımları 881 milyon dolar tutarında net çıkış kaydetti. Yabancıların hisse senedi piyasasında 627 milyon dolar net satış ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında 1,4 milyar dolar doları net alış yaptığı görüldü.

İstanbul'da büyük operasyon: Araçlar tek tek tarandı MasterChef'te son eleme adayı kim olacak? Prosinecki'den itiraf: Bu grupta favori Türkiye'dir!
Sonraki Haber