Cemal Enginyurt tescilli manipülatör çıktı!

Yaptığı sosyal medya paylaşımıyla finans çevrelerinde ve borsada büyük sıkıntı oluşturan Cemal Enginyurt’a tepki yağıyor. Sosyal medyada Enginyurt’un tutuklanması için paylaşımlar yapıldı.

SUPERHABER ÖZEL

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, kişisel sosyal medya hesabından attığı “Mehmet Şimşek istifa etti” paylaşımıyla borsada ve finans çevrelerinde büyük gerilim yarattı. Borsada ciddi düşüş meydana gelirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama yapıp “İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir” demek zorunda kaldı.

Enginyurt’a tepki yağarken, sosyal medyada tutuklanması yönünde paylaşımlar yapıldı.

MANİPÜLASYONDAN 3 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

Cemal Enginyurt’un 2007 yılında borsada manipülasyondan dolayı 3 yıl hapis ve 40 bin 820 lira hapis cezası aldığı da ortaya çıktı.

Enginyurt’un, o zaman adı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olan borsada Altındağ Kombinaları A.Ş. hisselerinin alım satımında yapay fiyat oluşturarak yatırımcıları yanılttığı tespit edilmişti. Süreç şöyle gelişmişti:

Sermaye Piyasası Kurulu, Cemal Enginyurt ve başka iki kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na 7 sayfalık şikâyet dilekçesi verdi. Suç duyurusu üzerine 3 sanık hakkında dava açıldı. Sanıklar ifadelerinde yaptıkları işlemlerin yasal olduğunu savundu Ancak 3 kişilik teknik bilirkişi heyetinin 8 sayfalık raporunda manipülasyon işlemini şu şekilde ifade etti; "Dava konusu tarihler arasında günlük ortalama lot işlemleri ortalama üç kat artmış, dava konusu tarihlerden sonra ise yine dava konusu tarihten önceki eski seviyesine düşmüştür”.

Bunun üzerine mahkeme Cemal Enginyurt hakkında 3 yıl hapis ve 40 bin 820 lira para cezasına hükmetti.

Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar! Canfeza ve Mahir muradına erecek mi? Düğün günü beklenmeyen aksilik! Yahya Sinvar'ın çatışarak şehit olduğu anların videosu yayınlandı!
Sonraki Haber