Çeyrek altın fiyatları ne kadar 22 Ocak? Bugün çeyrek altın kaç lira oldu?

Yatırımcılar ve hediye amaçlı alım yapmak isteyen birçok vatandaş tarafından altın fiyatlarının son dakika durumu arama motorlarından araştırılmayı sürdürülüyor. Son verilere göre altın fiyatları yatay şekilde ilerliyor, ufak düşüş ve yükselişler yaşansa da altın fiyatlarında büyük bir değişiklik gözlenmemektedir. Güncel çeyrek altın fiyatlarını sizler için araştırdık. Peki, Çeyrek altın fiyatları ne kadar 22 Ocak? Bugün çeyrek altın kaç lira oldu? Detaylar haberimizde...

Vatandaşlar tarafından günün ilk saatlerinde merak edilerek araştırılan konulardan biri de altın fiyatlarının son durumu oldu. Özellikle ekonomi gündemini takip edenler “Bugün çeyrek altın fiyatları ne kadar?” sorusunun cevabını araştırmaya devam ediyor. Altın fiyatlarında ufak düşüş ve yükselişler yaşansa da büyük bir farklılık gözükmemektedir. Peki, Çeyrek altın fiyatları ne kadar 22 Ocak? Bugün çeyrek altın kaç lira oldu? Detaylar haberimizde...

22 OCAK ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

22 Ocak tarihi ile çeyrek altın fiyatlarında son durum şu şekilde; Çarşamba günü çeyrek altın 472,06 liradan alınırken 482,75 liraya satılmaktadır. 

ALTIN NEDİR?

Altın tarihin ilk dönemlerinden bu yana insanların kullandığı değerli metallerin başında yer alır. Bozulmaması, parıldaması ve az bulunur olması sebebiyle her dönemde talep edilen bir metal olmuştur.

Altın’ın Atom numarası Z=79, atom ağırlığı M=196,967, simgesi Au olan geçiş elementi; bakır ve gümüş gibi elementler çizelgesinin BI sütununda bulunmaktadır.

Altın çıkartmada Siyanürleme yöntemi, cevherlerden altın – gümüş üretiminde neredeyse 100 seneden fazla süredir kullanılmaktadır. Son zamanalarda prosesi daha ekonomik ve etkin sağlayan yeni yöntemlerinde gelişmesiyle birlikte bu yöntem, günümüz madenciliğinde özellikle, küçük tane boyutlu altın içeren düşük tenörlü yatakların değerlendirilmesinde tek seçenek olmuştur.

Cevherdeki altın ve gümüşün anyonik siyanür kompleksleri halinde çözündürülerek sulu faza özütlenmesi (liç) ve sulu fazdan kazanılması proseslerini kapsamaktadır. Çözünen altın ve gümüşün sulu faza özütlenmesi için faydalanılacak yöntemlerin saplanmasında, cevherin rezerv ve tenörü ile mineralojik, geçirgenlik ve difüzyon gibi yapısal nitelikleri dikkate alınmaktadır. Başlıca iki özütleme (liç) yöntemi uygulanmaktadır:

Yığın özütleme
Karıştırmalı özütleme
Aslında Altın doğada oldukça yaygındır; ancak yüzde oranlarının çok düşük bulunması sebebiyle, verimli işletmeciliğe uygun lokasyonlara nadir rastlanır. Deniz suyunda altın oranı , bir ton su başına, bölgelere göre değişmekte birlikte 1-10 mg arasındadır.

ABD seçimlerinde son durum ne? Yargıtay kararı beklenmeden davalı yerler ihaleye çıkarılıyor YSK Başkanı Yener: ABD'deki seçim sistemini ülkemizle kıyaslayacağız
Sonraki Haber