"Charles De Gaulle balıklara habitat oluşturur"
Emekli asker ve güvenlik stratejileri uzmanı Yusuf Alabarda, Kanal 24'te, son yıllada Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımlarla kat ettiği önemli aşamayı değerlendirdi. Türkiye'nin ürettiği yeni silahlar arasında bulunan Atmaca, Bora, Hisar gibi füzelerinin menzillerinin istendiği an artırılabileceğini ifade eden Alabarda, Türkiye'ye Charles De Gaulle uçak gemisi ile gözdağı vermeye çalışan Macron'u uyardı, "Charles De Gaulle denizin altındaki balıklara habitat oluşturur" dedi.
Kanal 24'te Doğu Akdeniz ve Karabağ'daki gelişmeleri değerlendiren Yusuf Alabarda, Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayine verdiği ağırlığın önemine değindi.
Uluslararası silah şirketlerinin ve ABD gibi ülkelerin Türkiye'nin da aralarında olduğu bir çok ülkeye 'Supply Push' adlı yöntemle ihtiyacı olan ya da olmayan birçok silah sistemini sattığını söyleyen Alabarda, Türkiye'nin son yıllardaki füze ve İHA-SİHA gibi geliştirdiği teknolojilerle bunu minimize ettiğini ifade etti.
Türkiye'nin ise artık Demand Pull yani ürettiği silahlarla talep gören döneme girdiğini belirten döneminde olduğunu vurgulayan Alabarda, son yıllarda füze sistemlerindeki gelişmeye de dikkat çekti.
Karadan ve denizden deniz hedeflerine karşı kullanılan Deniz Savar Füzesi Atmaca'nın büyük bir başarı olduğunu vurgulayan ve 200 kilometre menzili olduğuna dikkat çeken Alabarda, hem Atmaca'da hem de Bora gibi diğer füze sistemlerinde mesafenin bazı protokoller nedeniyle düşük tutulduğunu dilenirse bu menzillerin daha da artırılabileceğini ifade etti.
Alabarda sonra da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Charles De Gaulle uçak gemisinin Doğu Akdeniz'e gönderilmesi nedeniyle Macron'u uyardığı konuşmaya dikkat çekti ve "Kimin adını verdi Sayın Akar? Topçu Yüzbaşının. Ne yapmış o Yüzbaşı. Tarihte ilk uçak gemisini batıran topçu Yüzbaşı. Sen o Charles De Gaulle uçak gemisi ancak denizin altındaki balıklara önemli bir habitat oluşturmaya yarar." dedi.
Şaka yapmadığını belirten ve Atmaca'nın sadece denizdeki gemilerden değil karadan da denizdeki hedeflere atılabilecek özelliklere sahip olduğunun altını çizen Alabarda, 2020 sonundan itibaren seri üretim olarak Deniz Kuvvetleri'ne verileceğini söyledi.