CHP İstanbul il başkanlığındaki para sayma görüntüleri: Duruşma ertelendi

"BURADA HUKUKSUZ YA DA YASADIŞI HİÇBİRŞEY YOKTUR"

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci şunları söyledi:

"Bugün burada kamuoyunda 'Para sayma' olarak adlandırdıkları, İstanbul il binamızın alımına ilişkin davanın ilk duruşmasında hep birlikteydik. Cumhuriyet Halk Partisi heyeti olarak. Maalesef yargının yine siyaset üzerinde maşa olarak kullanıldığı bir yargılama sürecini izledik hep birlikte. Öncelikle teknik olarak şunu belirtmek isteriz, görüntüler hukuka aykırı elde edilmiş görüntülerdir. Dolayısıyla hukuka aykırı elde edilmiş görüntülerle bir dava, bir iddianame düzenlenemez ve bir yargılama yapılamaz. Gerek Yargıtay‘ın, gerek Anayasa Mahkemesi'nin, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin hukuksuz elde edilen delilin delil niteliğinde olmadığına için yerleşik kararları vardır. Cumhuriyet Halk Partisi gibi Türkiye’deki bütün siyasi partileri denetleme yetkisi Anayasa Mahkemesi’ndedir. Sayıştay ilgili yılların denetim raporunu henüz düzenlememiş olmakla birlikte, düzenlese bile burada hukuksuz bir durum bulunsa bile, bağışın yasadışı alındığı kabul edilse bile bunun yargılama yetkisi Anayasa Mahkemesidir.

Biz içeride hukukçu arkadaşlarımız buna ilişkin itirazlarımızı sunduk. Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay o tarihlere yani 2019 yılına ait denetimi henüz gerçekleştirmemiştir. Tüm bunlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi yöneticisi olursa olsun, hangi yöneticisi olursa olsun ilgili bağışı yasaya uygun bir şekilde almış ve bu bağışlar da yasa uygun bir şekilde yapılmıştır. Burada hukuksuz ya da yasa dışı hiçbir şey yoktur. Hepinizin bildiği üzere İstanbul İl Başkanlığımız 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyasıyla il binamızın alımını sağlamışlardır. Burada yasaya aykırı hiçbirşey yoktur. Kamuoyunun bunu böyle bilmesini ve böyle izlemesini rica ederiz"

Sakine Garipoğlu kimdir, Cem Garipoğlu'nun neyi oluyor, kaç yaşında? Kızının kaybolduğu gün çamaşırları, halıları yıkamış, delil karartmış Polis katili Yunus Emre Geçti'ye Casperlar çetesi sahip çıktı! Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu! Mourinho'dan Mert Hakan'a son şans Yunan basını Galatasaray'a hayran kaldı! "Kalitemiz yetmedi" CarrefourSA'dan alışveriş sepetlerini ucuzlatacak indirim fırsatları!