CHP'den terörün bitmesine tam destek sözü... Özel: Bahçeli'nin bu sözlerine kıymet veriyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin "(Öcalan) gelsin TBMM’de, DEM Parti grup toplantısında konuşsun" sözlerine destek verdi. Özel, "CHP olarak diyoruz ki bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine tam destek vereceğiz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Haraket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen Öcalan çıkışına tam destek verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında yaptığı konuşmada "Kim ne söz söylüyorsa, bütün geçmişte yaşadıklarımıza rağmen bu sözlere kıymet veriyoruz ve CHP olarak diyoruz ki bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine tam destek vereceğiz" dedi.

ÖZEL EL YÜKSELTTİ

Bahçeli'nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerine değinen Özel, şunları söyledi:

"Kapalı kapılar ardında birtakım müzakereler yürütülüyor. Birtakım sözler alınıyor, sözler veriliyor. TBMM'nin yetkisinde olan bir af, Sayın Bahçeli'nin kendi ifadesiyle, kendi iradesiyle başka hiçbir şeye gerek olmadan, 'Tecrit kaldırılsın, Abdullah Öcalan Meclis'e gelsin, ona yan salonda bir kürsü verelim, oraya gelsin. Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın. Bütün sorunlar bitmiştir, başka bir şeye gerek yoktur' diyen bir dille karşı karşıyayız.

Şunu söylemek isterim; Türkiye'ye bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, Kürt'ün de Türk'ün de anasının gözünden akan yaşlar duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere namlular doğrulmayacaksa bunun için söylenen söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir. Kim ne söz söylüyorsa, bütün geçmişte yaşadıklarımıza rağmen bu sözlere kıymet veriyoruz ve CHP olarak diyoruz ki bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine tam destek vereceğiz."

"BARIŞA KARŞI ÇELİŞKİLİ SÖZ SÖYLEMEYECEĞİZ"

Özgür Özel, verilen sözlerin samimiyetle yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bahçeli'nin geldiği yer, geçmişte söylediği her lafın ne kadar yalan, ne kadar boş, ne kadar haksız ve ne kadar hakaret dolu olduğunu siz gördünüz. Ben bunları hepinizin vicdanlarına havale ediyorum. Devlet Bey zaten çok sık döner. O döndü diye biz de doğru bildiğimizi söylemekten geri durmayacağız. Geçmişteki laflarının tekrarıdır, yine Meclis'i dışlamaktadır.

Ne yapılacaksa TBMM'de yapılacak, şeffaflıkla yapılacak, tutulamayacak bir söz verilmeyecek ve samimiyetle yürütülecek. Tam bir mutabakat olmadan sonuç olmaz, olmayacak. Daha sonrası daha kötü başlayacak ve daha kötü üzüleceğiz. Biz asla barışa, kardeşliğe karşı çelişkili bir söz söylemeyeceğiz. Silahların bırakılmasını savunurken, 86 milyonun kucaklaşmasını savunurken sesimiz titremez bizim. Çok şeffaf; Türk'üyle, Kürt'üyle herkesin gözü önünde bir süreci savunuyoruz. Milleti birbirine düşman edecek her hareketin karşısında durduk" dedi.

BARIŞ ADINA ATILAN BİR ADIM

86 milyonu barıştırmak adına atılan her adımı önemsediğini söyleyen Özel, "Devlet Bey ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini devlete ait hissetmeyen Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Kendini öteki hissetmediği, tüm demokratik, siyaset kanallarının açık tutulduğu, üniversitelerde öğrencilerin haklarının yenmediği, demokratik hakların dünya standartlarında olduğu bir ülke yapalım, Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan" açıklamasında bulundu.  

Devlet kurumlarına işte böyle sızıyorlar! 23 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar!
Sonraki Haber