Çiftlik Bank'ın reklam yüzü Mehmet Çevik kimdir?

Birçok dizide yer alan oyuncu Mehmet Çevik Çiftlik Bank’ın ünlü reklam yüzü olması ile gündeme geldi. Hanımın Çiftliği, Diriliş:Ertuğrul,İffet ve Menekşe ile Halil gibi dizilerde rol alan oyuncunun yaşamaı mreakla araştırılıyor.Peki Çiftlik Bank reklam yüzü Mehmet Çevik kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Detaylar haberimizde...

Çiftlik Bank reklam yüzü Mehmet Çevik kimdir? Diriliş Ertuğrul'da Deli Demir'i canlandıran ünlü oyuncunun Çiftlik Bank'ın reklam yüzü olması ile herkes tarafından konuşuldu. Peki Çiftlik Bank reklam yüzü Mehmet Çevik kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Mehmet Çevik

1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce Türkiye'deki tiyatro çalışmalarını aktarmak üzere Kıbrıs Devlet Tiyatrosuna gönderildi. 1997 yılından bu yana Kocaeli Şehir tiyatrolarında sanatçı olarak görev yapmakta. Sağır Oda'da radikal dinci Zahit ve Menekşe ile Halil'de kötü baba Hasan rolünde başarılı bir performans göstermiştir. TRT 1'de yayınlanmaya başlayan Diriliş:Ertuğrul isimli dizide Deli Demir karakterini canlandırmıştır.

Filmografi
İstanbul Sokakları - (2016, dizi)
Diriliş:Ertuğrul - (2014-2016, dizi)
Mahmut ile Meryem - (2013,Sinema Filmi)
Şeytan-ı Racim - (2013, Sinema Filmi)
Güzel Çirkin - (2013, dizi)
Böyle Bitmesin - (2012, dizi)
İffet (2011, dizi)
Hanımın Çiftliği (2009, dizi)
Aynadaki Düşman - (2009, dizi)
Menekşe ile Halil - (2007-2008, dizi)
Sağır Oda - (2006-2007, dizi)
Kırık Kanatlar - (2005, dizi)
Mühürlü Güller - (2003, dizi)
Kasabanın İncisi - (2003, dizi)
Kurtuluş - (1996, dizi)
Peri Kızı - (1991, dizi)
Tembel Ahmet - (1990, dizi)
Üçüncü Gözle - yardımcı yönetmen olarak (1991)

Yapım
Arka plan
Türkiye'de Reşat Nuri Güntekin'in Yaprak Dökümü aynı adlı eserinden televizyona 2006 yılında uyarlanan Yaprak Dökümü dizisinin başarı elde etmesiyle, Reşat Nuri’nin bir başka yapıtı Dudaktan Kalbe, 2007 yılında Dudaktan Kalbe (dizi) televizyon dizisi olarak yayımlandı. Ardından, birkaç kez filme de uyarlanmış olan Halide Edip Adıvar'ın romanı Sinekli Bakkal[5], Orhan Kemal'in Gurbet Kuşları[6]romanları da diziye uyarlandı fakat kısa bir süre sonra yayımdan kaldırıldı. Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinin de başarılı olmasıyla, Türk televizyon kanallarında yayımlanan uyarlama diziler, edebiyat eserlerinin senaryolaştırılması ile yaygın hale geldi.Hanımın Çiftliği dizisi de bu uyarlama dizilerin yaygınlaşması ile çekilen dizilerden biridir.

Dizinin tüm oyuncuları, Orhan Kemal'in Vukuat Var, Hanımın Çiftliği ve Kaçak romanlarını okuyup inceledi.[8]Daha sonra karakterle ilgili olarak önce yönetmen Faruk Teber’ le sonra da senarist Zülküf Yücel' le çalışmalar yapıldı ve ardından da kostüm ve saç denemeleriyle karakterler oluşturulmaya başlandı.

Dekor ve maliyet
Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, kostümler, sokaklar, binalar ve otomobillerin 60 yıl öncesine uyarlanmasıyla "1.8 milyon TL yatırım yaptık. Kostümlere 300 bin TL harcadık" dedi.Program, 1950 döneminin Adana'sını yansıtmaktadır. Dizinin çekimlerinin yapıldığı dört ana mekândan birisi olan ve Muzaffer Bey'in evi olarak kullanılan konak, Adana'ya 25 km uzaklıkta bulunan Karataş ilçesinin Karaahmetli Köyü'nde inşa edildi ve inşasında kullanılmak üzere o döneme uygun olması için kiremitler, Eskişehir'den getirildi.Toplam 10 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alan konak 800 metrekare yer tutmaktadır.Konağın kurulması için, bulunduğu yerde yer alan ahşaptan yapılmış eski bir ev yıkıldı ve ardından 33 gün içinde konak inşa edildi.Dizinin Adana’nın merkezi Büyüksaat’te çekilen bölümleri için dönemi yansıtan bir ortam hazırlandı.

Dizinin her bir bölümü toplam 400 bin TL'ye mal olmaktadır ve dizide kullanılan müzikler için de her bölüm başına 4 bin TL telif ödenmektedir.

Konu
Adana'nın güçlü ve zengin toprak ağası Muzaffer Bey’in (Mehmet Aslantuğ) çırçır fabrikasında işçi olarak çalışan Güllü (Özgü Namal), aynı fabrikada makinacılık yapan Kemal’i (Caner Cindoruk) sevmektedir. Güllü’nün babası Cemşir (Mehmet Çevik), onu da diğer kızları gibi paralı birine vermek istemektedir. Muzaffer Bey’in yeğeni Zaloğlu lakaplı Ramazan (Necip Memili), Güllü’yü uzun zamandan beri istemektedir. Cemşir, akıl danesi Berber Reşit’in de (Hakan Boyav) kışkırtmasıyla, Güllü’yü Zaloğlu’na vermeyi kafasına koyar. Cemşir’in planlarından habersiz olan Güllü ve Kemal ise, birkaç ay sonra evlenmeyi düşünmekte ve şimdiden kiraladıkları boş evin içinde, gelecek güzel günlerin hayallerini kurmaktadırlar. Ancak altı aylık bir Avrupa seyahatinden dönen Muzaffer Bey, Güllü’yü tesadüfen fabrikasında görünce, Güllü’nün kaderi hiç kimsenin tahmin edemeyeceği biçimde değişecektir.

Oyuncu kadrosu ve karakterleri
Dizinin oyuncu kadrosunda toplam 26 oyuncu yer almaktadır.[2]Mehmet Aslantuğ, zengin toprak ağası Muzaffer Bey rolünü canlandırmaktadır. Özgü Namal, çırçır fabrikasında çalışan işçi Güllü rolünü oynamaktadır. Caner Cindoruk, fabrikada makinacılık yapan Kemal karakterini oynamaktadır. Muzaffer Bey’in yeğeni Zaloğlu lakaplı Ramazan rolü Necip Memili tarafından canlandırılmaktadır. Hakan Boyav, Berber Reşit’i oynamaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan diğer oyuncular, Ebru Özkan, Barış Çakmak, Mehmet Çevik, Güzin Çorağan, Can Kolukısa, İmer Özgün, Haki Biçici, Tuğçe Ersoy, Zuhal Gencer Erkaya, Evrim Solmaz, Tayfun Eraslan, Işık Aras, Tayfun Sav ve Zeynep Kaçar' dır.

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber