Çim tohumu nasıl ekilir? Haziran ayında çim bakımı yapmanın püf noktaları

Yeşillendirilmiş bir bahçe hepimizin içine ferahlık verir. Yeşilin ruhumuzu dinlendiren bir renk olduğu bilinir. Ancak bahçelerde çim bakımı nasıl olur, çim tohumu nasıl ekilir gibi sorular da merak ediliyor. Özellikle Haziran ayında çim bakımı nasıl yapılmalıdır, Çim tohumu ile ilgili detaylar haberimizde.

Çim özellikle bahçelerde çok tercih edilir. Yeşil bir bahçenin oldukça keyifli olduğunu da bilmeyenemiz yoktur. Ancak çim bakımı, çim ekimi gibi detaylar da bilinmezse olmaz. Bahçelerde çim nasıl ekilir, çim bakımı Haziran ayında nasıl yapılır gibi sorular, uygulamanın başarılı olması için bilinmesi gereken durumlardır.

Peki çim tohumu nasıl ekilir?

Çim tohumu ekimi nasıl yapılır sorusuna Haziran ayının gelmesiye yanıt arayanlar çoğaldı. Çim tohumu ekerken toprağon sıcaklığına dikkat edilmesi gerekir. Yazlık çim tohumu ekiminin yapılması için toprağın 30 derece olmasına dikkat edilmelidir.

Yumuşak bir toprağa ekilmesi gereken çim tohumu, çim ekilmeden çapalanmalı, yumuşutalılmaldıır. Zararlı otların temizlenmesi gerekir. oprak bolca havalandırılmaldıır. Tırmıkla da çim ekimi öncesi toprak eşelenebilir. Çimin köklenmesi için fosforlu gübre kullanımı tercih edilmeleidir.

Haziran ayında çim bakımı nasıl olmalıdır?

Mevcut çiminizin bakımını yapın.

Eğer çimler 6-10 cm aralağına gelmişse bulunduğunuz iklim şartlarına göre kısaltın.

Ekilen çimde ara ara açıklıklar ve kelleşmeler varsa hemen çim çeşidinize göre yama çimlendirme yaparak mevcut çiminiz ile tek görüntü sağlayın. Yama çimlendirmeyi tohum ekimi yaparak veya halı çim serimi şeklinde yapabilirsiniz.

Çimlerinizin sulanmasına dikkat edin. Çünkü yaz mevsimi ile artan hava sıcaklığı çiminizde su ihtiyacı arttıracaktır. Yeterli su almayan çimlerde kurumalar meydana gelir.

Otomatik sulama sisteminizi kontrol edin. Sulamayı yine bulunduğunuz iklim şartlarına göre sulama aralığı belirleyin. Bu konuda uzman kişilerden destek alın. Sulamayı öğlen sıcağının dik açı ile gelen zamanda yapmayın.

Yine Haziran ayından itibaren çim alanlarınızda yabani ot çıkmaya-artmaya başlar. Yabani otlar çiminizi zamanla yok eder. Bu nedenle yabani otlar için elle veya ilaçla mücadele etmeyin ihmal etmeyin.

Çimlerinizin tüm bakımını yaptıysanız artık çimlerinizin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

DEM Partili Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı gözaltına alındı Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte 26 Kasım güncel fiyatlar TV'de bugün 26 Kasım 2024 Salı! Bugün televizyonda ne var?
Sonraki Haber