Coca-Cola raflardan toplanıyor! Milyonlarca şişe geri çağrıldı! Hepsi imha edilecek

İsrail desteği nedeniyle boykot listesinde üst sıralarda yer alan Coca-Cola'nın bazı şişelerinde metal parçaları tespit edildi. İnsan sağlığına oldukça zararlı olan bu metal parçalar nedeniyle şirket Avusturya'da son 25 yılın en büyük geri çağırma işlemini başlattı. 26 milyon 0,5 litrelik pet şişe için toplatılma kararı alan Coca- Cola'da 13 milyon litre içecek imha edilecek. İşte detaylar...

Soykırım destekçisi Coca-Cola, bazı şişelerinin metal parçaları içerebileceği endişesiyle Avusturya'da son 25 yılın en büyük geri çağırma işlemini başlattı.

ÜRETİMDE TEKNİK HATA 

26 milyon 0,5 litrelik pet şişe için toplama kararı alan Coca-Cola yaptığı açıklamada, "Üretimdeki teknik bir hata nedeniyle çok sınırlı sayıda pet şişenin küçük metal parçaları içerebileceği göz ardı edilemez. Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünlerin tüketilmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

26 MİLYON ŞİŞE İMHA EDİLECEK

Geri çağırma sonrası toplanan 26 milyon şişe ve 13 milyon litre içecek imha edilecek. Bu devasa israfın arkasındaki sebep ise şirketin iddiasına göre üretim hattında meydana gelen bir arıza.

İŞTE GERİ ÇAĞIRILAN O ÜRÜNLER

Etkilenen 13 milyon litre içecek arasında dünya çapında popüler olan birçok marka yer alıyor. İşte geri çağrılan içecekler:

Coca-Cola (Zero, Zero Şeker Zero Kafein, Light, Limon)

Fanta (Portakal, Portakal Zero, Limon Zero, Exotic Zero)

Sprite (Sprite, Sprite Zero)

İçeceklerin tehlikeli olabilecek partilerini belirlemek için son kullanma tarihine dikkat çekildi. Eğer şişede belirtilen son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasında ise, içecekler tüketilmemeli.

 
 
 
 
Galatasaray - Beşiktaş | Canlı maç anlatımı 29 Ekim'i iple çekiyorlar! Galatasaray Beşiktaş şifresiz canlı izle beIN Sports goller
Sonraki Haber