Country müzik efsanesi ve "A Star is Born" filminin unutulmaz ismi Kris Kristofferson hayatını kaybetti

Sevilen aktör ve country müzik şarkıcısı-söz yazarı Kris Kristofferson, 28 Eylül'de Maui'deki evinde hayatını kaybetti. Kristofferson onlarca yıllık kariyeri boyunca, üç Grammy ödülü ve 2014 yılında Recording Academy'den aldığı ömür boyu başarı ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül ve onur kazandı.

Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson 88 yaşında hayatını kaybetti. "A Star is Born"  (Bir Yıldız Doğuyor) filminde Barbra Streisand ile başrolleri paylaşıp sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden birinde oynayan Kristofferson'un Hawaii’deki evinde “huzur içinde” öldüğü açıklandı.

Yapılan açıklamada, “Eşimiz/babamız/dedemiz Kris Kristofferson'ın 28 Eylül Cumartesi günü evimizde huzur içinde vefat ettiği haberini üzüntüyle paylaşıyoruz. Onunla geçirdiğimiz zamanlar için hepimiz çok şanslıyız. Bunca yıldır onu sevdiğiniz için teşekkür ederim ve bir gökkuşağı gördüğünüzde bilin ki o hepimize gülümsüyor" dendi.

Kristofferson, 22 Haziran 1936'da Brownsville, Teksas'ta Mary Ann (kızlık soyadı Ashbrook) ve birinci nesil İsveçli göçmen ve ABD Ordusu Hava Kuvvetleri subayı Lars Henry Kristofferson'un çocuğu olarak dünyaya geldi. Country müziğe olan sevgisi genç yaşta başladı ve 2013 yılında NPR ile yapılan bir röportaja göre Kristofferson ilk şarkısı olan "I Hate Your Ugly Face"i henüz 11 yaşındayken yazdı

Kendisi ergenlik çağındayken ailesi San Mateo, Kaliforniya'ya yerleşene kadar çocukluğu boyunca sık sık taşındı.

YARATICI YAZARLIK YÖNÜ

Resmi web sitesine göre Kristofferson'un 18 yaşındayken Atlantic Monthly'de yayınlanan "Gone Are the Days" ve "The Rock" adlı iki kısa öyküsü vardı. 1954'te Kaliforniya'daki Pomona Koleji'ne gitti ve orada futbol oynadı. Altın Eldivenli bir boksördü ve okul gazetesinin spor editörü olarak görev yaptı. Atletizmi ve akademik başarıları, 1958'deki son yılında Sports Illustrated'ın "Faces in the Crowd" sayısının kapağında yer almasını sağladı. Kristofferson, Pomona'da yaratıcı yazarlık alanında lisans diplomasıyla mezun olduktan sonra Rhodes Bursu'nu kazandı ve İngiliz edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. 1960 yılında Oxford Üniversitesi Merton Koleji'nde.

THE HIGHWAYMEN

Kristofferson, Cash, Waylon Jennings ve Willie Nelson ile The Highwaymen adında bir taşra süper grubu kurdu. İlk albümleri Highwayman ve onun teklisi 1985'te ülke listelerinde zirveye yerleşti. Grup iki albüm daha yayınladı: 1990'larda Highwayman 2 ve 1995'te The Road Goes On Forever.

Kristofferson onlarca yıllık kariyeri boyunca, üç Grammy ödülü ve 2014 yılında Recording Academy'den aldığı ömür boyu başarı ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödül ve onur kazandı. Ayrıca 1985 yılında Songwriter filmiyle En İyi Orijinal Şarkı dalında Oscar adaylığı aldı. grup üyesi Nelson ile birlikte rol aldı. 2004 yılında Country Müzik Onur Listesi'ne alındı.

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yatırım atağı başladı Victor Osimhen'den muhteşem başlangıç! Kariyer rekorunu kırdı Aracını otoparkta unutan Sinan Akçıl'a 50 bin TL'lik dava!
Sonraki Haber