Çözüm yerine müşteriye suçlama... Akbank, mevduat sahiplerini "Olur olmaz sitelere girmeyin" diye uyardı!

Uyurken cebinden para çalınan Akbank müşterileri isyanda. Olay sonrası Akbank yetkilileri çözüm üretmek yerine müşteriyi suçladı. iddialara göre yetkililer hesaplarından izinsiz şekilde yüklü miktarda para çekilen müşterileri suçladı. Akbank, mevduat sahiplerini ‘olur olmaz sitelere girmeyin’ diye uyardı.

Akbank müşterileri geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda hesaplarından para çekildiğini kimlik ve hesap bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini iddia etmişti. Hesaplardan habersiz çekilen paralarla ilgili güvenlik açığı iddiaları ortaya atılmıştı. 

Skandal sonrası bazı gazeteciler Akbank yetkililerinden aldıkları bilgileri kamuoyuna duyurdu. 

"OLUR OLMAZ SİTELERE GİRMEYİN" UYARISI...

Görüşülen Akbank yetkilileri iddialara göre hesaplarından izinsiz şekilde yüklü miktarda para çekilen müşterileri suçladı. 

Akbank, mevduat sahiplerini ‘olur olmaz sitelere girmeyin’ diye uyardı.

İşte Akbank ytkililerinin verdiği bilgiler:

 • Öncelikle, bankamızda herhangi bir hacklenme veya kişisel verilerin çalınması olayı yaşanmamıştır. Bu iddialar tamamen asılsızdır.

 • Mağduriyet yaşadığını söyleyen müşterilerimizin tamamı sosyal mühendislik mağdurudur.

"BEDAVA FİLM VE MAÇ SİTELERİNE GİRMEYİN..."

 • Özellikle android cihazlarda bedava film ve maç siteleri gibi riskli web sitelerine giren, güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indiren ve sahte reklamlar ve oltalama sistemlerine itibar edip bilgilerini paylaşan müşterilerimiz dolandırıcılık kurbanı olabilmektedirler.

 • Telefon görüşmeleriyle dolandırıcılara bilgi verildiği de sıkça görülen bir durumdur. Yani, güvenlik sorunlarının büyük kısmı müşterilerin kişisel bilgilerini kendilerinin ifşa etmesiyle ortaya çıkmaktadır.

"BU TÜR OLAYLAR UZUN SÜREDİR VAR, YENİ DEĞİL"

 • Akbank, ilgili tüm güvenlik gerekliliklerine uygun olarak çalışmakta ve bu kontroller düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, bu tip olaylar sadece Akbank'a özel değildir; tüm sektörde zaman zaman karşılaşılan vakalardır.

 • Bu tür olaylar uzun süredir var olan durumlardır, ani gelişen sorunlar değildir.

• Bütün vakalar detaylı şekilde incelenmekte, müşterilerimizin mağduriyetinin de giderilmesi dahil olmak üzere her türlü tedbir ve aksiyon ivedilikle alınmaktadır, alınmaya da devam edilecektir."

5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı! 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Nedim Şener Özgür Özel'e böyle meydan okudu!
Sonraki Haber