Cristiano Ronaldo İran'a gidecek mi? Ortadoğu'daki çatışma futbolu da vurdu

İran takımı Esteghal ile Suudi Arabistan’ın Al-Nasr takımları arasında oynanacak Asya Elit Ligi maçı şimdiden tartışma konusu oldu. Dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo’nun takımı olan Al-Nasr, İran-İsrail çatışmasını gerekçe göstererek güvenlikleri için maçın tarafsız bir sahada oynanmasını talep ediyor.

SÜPERHABER-ÖZEL

İran’ın Esteghal ile Suudi Arabistan’ın Al-Nasr futbol takımları arasında 22 Ekim Salı günü oynanacak Asya’nın Şampiyonlar Ligi olan Elit Ligi 3. tur maçı tehlikeye girdi. Dünyaca ünlü Cristiano Ronaldo’nun da oynadığı Al-Nasr kulübü, İran ile İsrail arasındaki silahlı çatışmayı gerekçe göstererek güvenliklerinin olmadığını ileri sürerek İran’a gitmek istemiyor. Bu nedenle de maçın tarafsız sahada oynanmasını istiyor.

Asya Futbol Konfederasyonu'nun açıkladığı programa göre İranlı Esteghlal ile Suudi Arabistanlı Nasr arasındaki karşılaşmanın 22 Ekim 2024 tarihinde Salı günü İran’ın ev sahipliğinde oynanacak. Daha önce Futbol Federasyonu ve Esteghlal Kulübü, bu maça ev sahibi stadyum olarak Hassan Khan Kalesi'ndeki "Quds" Stadyumunu açıklamıştı.

İran medyası "Nasr'ın talebinin nedenini" açıklamayı reddetti. Ancak Nasr Kulübünden yansıyan haberlere göre, "Mevcut durumdaki güvenlik eksikliğinden" endişe ediliyor.

5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Hayrünnisa Gül’ün para dolu zarfları İngiltere'de çalındı! 5 Ekim 2024'te hangi atlar pistte buluşacak? İşte tam koşu programı!
Sonraki Haber