Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi bir vizyon projesi, İstanbul'un prestij hamlesi

Türk basketbolunun tarihi maçlara ev sahipliği yapmış salonu Abdi İpekçi'nin yerine yapılan Basketbol Gelişim Merkezi, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla resmen açıldı. Açılış öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu'daki Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli genç kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Coşkunuz, heyecanınız için her birinize teşekkür ediyorum. Sizlerle muhteşem bir spor tesisi açılışı için bir aradayız. Şehrimize bir eseri daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Burası sadece bir spor kompleksi değil aynı zamanda İstanbul'un dünya sporunda hak ettiği yere ulaşması için atılan güçlü adımlardan biridir. Göğsüzümüzü kabartan bu tesisin basketbol tutkunlarına, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ŞEHRİN PRESTİJİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Gelişmiş birçok ülke spor şehirlerine stratejik yatırımlar olarak bakmıştır. Barcelona'dan Tokyo'ya, Los Angeles'a, Spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel marka haline getirdiğini görüyoruz. İstanbul da bu şehirler arasında yerini alacaktır inşallah.

Şu an içinde bulunduğumuz muazzam eserle İstanbul hem kültür sanatın hem de sporun başkentlerinden biri olacak. Türk basketbolu hedeflerine koşar adımlarla gidecektir.

Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inanıyorum. Abdi İpekçi Spor Salonu, Türk basketbol tarihine silinmez izler bıraktı. Deprem riski vardı, iyice yıpranmış ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Süratle harekete geçtik.

Türk basketboluna yakışır tesis inşa edelim istedik. Düzenli basketbol oynayan sporsever olarak projenin her aşamasını takip ettim. 3 yıllık çabalarla bugün de projeyi gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik aynı zamanda. Göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaktır gençlerimiz."

Serhat Akın için talimatın nereden verildiği ortaya çıktı! Felakette ölü sayısı artıyor! Hasar milyarlarca dolar! Dehşete düşüren olay! 80 yaşındaki adam yengesini öldürüp intihar etti
Sonraki Haber