Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Liderler Zirve'si için İtalya'da! Dünyaya 'Gazze' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Liderler Zirve'sine katılmak için İtalya'ya gitti. Erdoğan'ın G7'deki öncelikli gündemi Gazze olacak. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü ve Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. İspanya'da temaslarını gerçekleştiren Başkan Erdoğan G7 zirvesine katılmak için İtalya'ya geldi.

Zirve kapsamında Başkan Erdoğan'ı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni karşıladı

İspanya'da temaslarını gerçekleştiren Başkan Erdoğan G7 zirvesi için İtalya'da. Zirve kapsamında Başkan Erdoğan'ı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni karşıladı. Erdoğan ve Meloni bir süre sohbet etti.

 Erdoğan, zirveye katılan liderler ile ayaküstü sohbet etti.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM: GAZZE!

Küresel siyasetin nabzının tutulacağı zirvede, İsrail'in Gazze'deki katliamı, Rusya-Ukrayna savaşı ve ekonomik işbirliği konuları görüşülecek.

Erdoğan, zirvede 'Afrika ve Akdeniz Yapay Zekâ ve Enerji' konulu G7 yüksek düzeyli zirve oturumunda hitap edecek. Erdoğan'ın konuşmasında öncelikli gündem 'Gazze' olacak.

Zirveye, İtalya'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya ve Kanada liderleri de katılıyor.

ERDOĞAN BAE DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmede Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İSLAM DÜNYASI BİRLİK İÇİNDE KARŞI KOYMALI

Erdoğan görüşmede, İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı soykırım politikalarına İslam Dünyası'nın birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak ele alınıp bunlar için çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti.

MSB duyurdu: 57 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi Ömer Çelik: Cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil İsrail onu bulamıyor: Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın sırrı belli oldu!
Sonraki Haber