Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump bugün görüşecek...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'un bugün görüşeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris’te yapılan “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere açıklama yaptı.

TALEP ABD'DEN GELDİ

Çavuşoğlu "Ayrıca, daha önce Vancouver'da da gündeme getirdiğimiz teröristlerden sözde ordu kurulmasıyla ilgili, Türkiye'de duyulan rahatsızlığı gündeme getirdik. (Tillerson) YPG'nin burada bir oluşum içine girmeleri için bir destek vermediklerini, siyasi oluşum da dahil bir destek vermediklerini bugün vurguladı. Yarın zaten iki başkan da telefonda görüşecek, onu söyledi. Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARAMAM DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Trum ile ilgili “Daha önce bunları konuştuk. O bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem” demişti.

Ümraniye'de denetim noktasında polise saldırı! 1 polis yaralı! Zelenskiy'i korkutan açıklama: Ukrayna topraklarından vazgeçecek! ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif!
Sonraki Haber