Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Başbakanı Zelensky ile görüştü! Gündem: Rusya'nın iki bölgeyi tanıması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy telefonda görüştü. İki lider Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararını ele aldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Zelenskiy, "Rusya'nın provokatif kararı karşısında Ukrayna'nın pozisyonunu desteklediği için şükranlarımı ilettim" dedi.

Rusya-Ukrayna gerilimi tırmanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

İki lider, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçılar Luhansk ve Donetsk'i tanımasını değerlendirdi.

"UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ HEDEF ALAN HER TÜRLÜ KARARA KARŞIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını vurguladı.

"ERDOĞAN'A ŞÜKRANLARIMI İLETTİM"

Görüşmenin ardından açıklama yapan Zelenski, Rusya'nın son aldığı kararlardan sonra Ukrayna'nın konumuna destek verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini belirterek, "Rusya'nın provokatif kararı karşısında Ukrayna'nın pozisyonunu desteklediği için şükranlarımı ilettim" dedi.

Volkswagen'in elektrikli ticari aracı ID.Buzz Türkiye'de "Halil Umut Meler için yıldırma operasyonuna start verildi!" İş Bankası Genel Müdürü faiz indirimi tarihini açıkladı
Sonraki Haber