Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Azerbaycan'ın küllerinden doğduğunun altını çizerek bölgede hedefin kalıcı barış olduğunu vurguladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise Erdoğan'a karşı Azerbaycan'da büyük bir sevgi olduğunu söyledi.

Bir dizi açılış için Azerbaycan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Azerbaycan'da yapılan projelere dikkat çekerek, "Azerbaycan adeta küllerinden doğarak ayağa kalkıyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Azerbaycan'da büyük sevgi vardır. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği güçlenecek.

Şanlı tarih bizim müşterek tarihimizdir. İnşat işlerinde Türkiye şirketleri bizimle beraber çalışıyor. Onlara minnettarız ki kısa dönemde büyük işler görüyor.

İmar etmek için daha büyük işler görülecek. Resmi tören Cebrayıl'da yapıldı. Aslı Cebrayıl şehri yoktu. Bu oturduğumuz yerde binalar olup, insanlar yaşıyordu. Ama Ermeniler şehirlerimizi yerle bri etmişler. Cebrayıl şehrinde bu dağılmış binalar kaldı. Görün onlarda ne kadar Azerbaycan halkına karşı nefret var ki bütün binaları yerle yeksan ettiler.

"AZERBAYCAN ADETA KÜLLERİNDEN DOĞARAK AYAĞA KALKIYOR"

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısında şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz kardeşim, saygıdeğer bakanlar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Öncelikle can Azerbaycan'ın 2 gün önceki kurtuluş gününü tekrar tebrik ediyorum.

Azerbaycan adeta küllerinden doğarak ayağa kalkıyor. Büyük dönüş projesi çerçevesinde Azerbaycanlı kardeşlerim akıllı köy projelerine kavuşuyor.

3 bin kadar burada angus hayvanlarının olması, onların da gayet güzel bir şekilde değerlendirimesi buradaki büyük bir dönüş projesinin hayata sokulmasıdır. Su konusunda da kısa bir zaman içerisinde burada barajı da yapmak suretiyle, burada çok ciddi bir netice elde edeceklerini söylediler. Çok kısa zamanda tarımda ciddi neticeler alınacağını, hasatların başlayacağını söylediler. Zaten bu görünüyor. Artık mayınların yerini bunlar almış durumda. 1 yıl sonra geldiğimizde de Cebrayil yolunun tamamlanacağını düşünüyorum. 1 yıl sonra burada asfaltlama işlemlerinin yapıldığını, demiryolunun tamamlanmasını göreceğiz.

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisse Kuvvetli yağışa dikkat! Yurt geneli hava durumu raporu yayınlandı! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! İşte 11 ilde hava durumu
Sonraki Haber