Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad ne zaman görüşecek? Dışişleri Bakanı Fidan'dan 'Hazırız' mesajı!

Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirterek, 'Zaten görüşmeler bir süredir dolaylı yoldan yapılıyor' dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Anadolu Ajansı canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Fidan, Suriye ile normalleşmeye yönelik sorulara cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduğuna yönelik açıklamalarını hatırlattı.

Fidan, görüşmelerin bir süredir dolaylı olarak devam ettiğini dile getirdi ve şunları ekledi:

"İstihbari ve askeri çeşitli formatlarda görüştük. Bizim özellikle 2017'den itibaren Astana formatı ve Ruslarla yaptığımız askeri mutabakat neticesinde dondurulmuş bir savaş var artık, çatışma yok, sessİzilk ortamı var. O zamandan beri belli konuların kalıcı çözümne yönelik adımlar atıması gerektiğini düşündük."

Rejim ve muhaliflerin savaşında iki tarafın kendi anlaşabilecekleri bir siyasal çerçeve görmek istediklerini söyleyen Fidan, "Türkiye ile normalleşmeden önce yurtdışındaki milyonlarca Suriyeli mülteci düşünülmeli" dedi.

Suriyelilerin 3 milyondan fazlasının Türkiye'ye geldiğini ifade eden Fidan, "5 milyonu orada rejim kontrolü dışında yaşıyor. Biz orada belli bir sistem kurmasaydık, 5 milyon Suriyeli daha gelirdi. Orada kendilerini güvende hissetmiyorlar" diye konuştu.

Alper Kul'un Güldür Güldür Şov'dan ayrılma sebebi ortaya çıktı! İsrail'in bomba yağdırdığı güney Lübnan alev topuna döndü! Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı, yenileri açıldı...
Sonraki Haber