Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begaj ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, beraberindeki devlet heyetiyle resmi temaslar için Arnavutluk'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı burada Arnavutluk Başbakanı Rama'nın eşi Linda Rama ağırladı. Erdoğan, cami açılışı öncesi Cumhurbaşkanı Begaj'la da ikili görüşme gerçekleştirdi.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Arnavutluk’ta Cumhurbaşkanı Bajram Begaj ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ndeki karşılama töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Begay birbirlerine heyetlerini takdim etti.

Törenin ardından Erdoğan ve Begay baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Edi Rama ve Recep Tayyip Erdoğan

BAŞBAKAN RAMA AĞIRLADI

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Devlet Resmi Konutu olan Villa 30'da Arnavutluk Başbakanı Rama'nın eşi Linda Rama'nın konuğu oldu.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Linda Rama, ⁠New York'ta Türkevi'nde düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" sergi ve defilesine daveti için Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, programı çok beğendiğini söyledi.

⁠Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ortak kültürel değerlerin de konuşulduğu görüşmede Linda Rama, Emine Erdoğan'a Villa 30'u gezdirerek, tarihi ile ilgili bilgi verdi.

Görüşme sonrasında sosyal medyadan paylaşım yapan Emine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Resmi ziyaretimiz kapsamında Tiran'da Arnavutluk Başbakanı'nın değerli eşi Linda Rama ile bir araya geldik. İki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarını daha da güçlendirecek konuları ele aldık. Karşılıklı ziyaretlerle ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin giderek derinleşeceğine dair inancımız ortak."

 

Rize'de temizlik işlerinde çalışan babaya duygulandıran sürpriz Tabuttan gelen sesler sonrası ikinci cenaze töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan acılı aileyle telefonla görüştü Rojin Kabaiş'e ait yeni görüntüler ortaya çıktı Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı Her sorunu Ahmet Davutoğlu çözmüş (!)