Cumhurbaşkanlığı koronavirüs haritası yayınladı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi oluşabilecek bilgi kirliliğinin önüne geçmek için güncel bilgilerin paylaşıldığı koronavirüs (Kovid-19) haritası yayınladı. Geliştirilen internet sitesinde tüm dünyanın koronavirüs haritası yer alıyor. İşte detaylar…

Dünya koronavirüs haritası nedir? Nasıl kullanılır?

Koronavirüs salgınıyla alakalı insanları bilgilendirmek için dünyanın dört bir yanından çalışmalar düzenleniyor. Koronavirüs verilerini görebileceğimiz internet siteleri pek çok teknoloji şirketi tarafından geliştiriliyor. Fakat her platform doğru verileri sunmuyor. Hatta kısa bir süre önce Wikipedia’da yayınlanan harita doğru bilgileri paylaşmadığı gerekçesiyle kaldırılmıştı. Güncel ve doğru verileri insanlara sunmak için Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi bir çalışmada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı, insanların güncel verileri görüntüleyebileceği bir internet sitesini hayata geçirdi. “https://corona.cbddo.gov.tr/“adresli internet sitesinde dünya koronavirüs haritası yer alıyor.

Koronavirüs haritasında Tanı, İyileşen ve Ölüm olmak üzere 3 kısım bulunuyor. Buradan verilerini öğrenmek istediğiniz ülkenin ismini yazarak güncel durumlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca sol tarafta yer alan dünya haritasından herhangi bir ülkenin üzerine tıklayarak şema üzerinde güncel sayılarına bakabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi tarafından yayınlanan internet sitesinin sağ üst köşeşinde alt alta üç çizgi simgesi bulunuyor. Burada Tarihçe, Günlük Tarihçe, İlk Tespitler, Karşılaştır ve Ölüm Oranları seçenekleri bulunuyor. Tarihçe sayfasında ülkelerin seçtiğiniz tarihteki vaka, iyileşen ve ölüm sayılarını bir grafik üzerinde görebiliyorsunuz.

Günlük tarihçe sayfası ise seçtiğiniz ülkenin son 10 günlük verilerini rapor ediyor. Ve ülkelerin günlük tanı, iyileşen ve ölüm sayılarını grafik üzerinde gösteriyor. Ülkeler arasında karşılaştırma yapabiliyorsunuz. Bunun için tarih ve ülkeleri seçip karşılaştır butonuna basmanız gerekiyor. Burada iki ülkenin ayrı ayrı günlük ve genel koronavirüs haritası çıkarılmış oluyor.

Koronavirüs haritasının sağ üst köşesinde yer alan menüden İlk Tespitler’i seçin. Açılan sayfada ülkelerde tespit edilen ilk tanıyı, ilk iyileşen kişiyi ve gerçekleşen ilk ölümü tarihleriyle birlikte görebileceksiniz. Bu sitedeki verilere göre ülkemizde ilk vakaya 11 Mart tarihinde rastlanmış. 16 Mart tarihinde ise koronavirüsünden ilk kaybımızı vermişiz.

Ölüm oranları sayfasında ise ülkelerin ölüm/tanı grafikleri yer alıyor. Burada en fazla vakanın görüldüğü ülkelerin ölüm oranları sıralanıyor. En fazla tanıya sahip olan ülkeler arasından ölüm oranının en çok olduğu ülke İtalya; en az olduğu ülke ise Türkiye.

2030 Ramazan iki kere mi oruç tutulacak? 2030 Ramazan başlangıcı 26 Kasım tarihli kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte o kararlar Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma
Sonraki Haber