Daha önce duymadığınız 10 ilginç fobi!

Korkularımız doğuştan gelebileceği gibi sonradan da kazanılabilir. Sonradan kazanılan korkularda yaşanan deneyimlerin ve travmaların etkili olduğunu biliniyor. Doğuştan gelen korkularımızın ise, kolektif bilinçaltımızdan kaynaklı olduğu ve atalarımızdan bize miras olduğu söyleniyor. Her korku fobi ismini almıyor. Fobiye dönüşen korkular ise, bireyde günlük hayatını etkileyecek aşırı tepkilere, hatta krizlere neden olabiliyor. İşte var olduğuna bile şaşıracağınız son derece ilginç fobiler.

1. Panfobi

Birkaç farklı isimle anılan bu fobi, ‘her şeyden korkma’ olarak biliniyor. Herhangi bir şeye karşı spesifik olarak duyulan korkunun da ötesinde bir durumdur. Temelde, var olmayan bir kötülüğe inanma ve buna bağlı olarak da her şeye korkuyla yaklaşmayı içerir. Fransız psikolog Théodule-Armand Ribot’a ait bu terim, tıp literatüründe bir fobi olarak geçmese de, bu fobiden muzdarip kişiler olduğu biliniyor.

"O vahşi yaptı, kendi ailemden şüphelenmiyorum" Kadir Ezildi'nin tesettürlü nişanlısının türbansız hali yayınlandı! Altın fiyatları düşüşte! Galatasaray taraftarını kahreden Victor Osimhen haberi: Çıkış maddesi! Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Beşiktaş ayağa kalktı, Kayseri'de farklı kazandı!