Danıştay Savcısı'ndan İstanbul Sözleşmesi mütalaası: Çekilme kararı hukuka aykırı

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali için açılan dava Danıştay 10. Dairesi'nde görüldü. Danıştay Savcısı, çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Danıştay 10. Dairesi kararını önce usulen daha sonra ise yazılı olarak açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararı, bazı çevrelerden itiraz görmüştü.

Karara yönelik açılan dava, bugün Danıştay 10'uncu Dairesi'nde gerçekleşti.

Davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Emre Topal ve kararın iptal edilmesine yönelik savunma yapan diğer avukatlar katıldı.

"FESİH KARARININ İPLAL TALEBİNİN REDDEDİLMESİNİ DOĞRU BULUYORUZ"

Sözleşmeden çekilme kararının hukuka uygun olduğunu ve ek maddelerle tedbir alınabileceğini açıklayan Topal, "Bir sözleşmeden ayrılmanın yöntemleri çok çeşitlidir. Fesih de yapılabilir. Fesih kelimesinin kullanılması hatalı değildir. Üzülerek belirtmeliyim ki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin anlaşılmadığını düşünüyoruz. Ek kanunla tedbirler alınabilir. 6284'teki İstanbul Sözleşmesi'ne atıf yapması sorun değildir. 6284 hala yürürlükte, kadınlara yönelik şiddetle mücedele durmaksızın devam etmektedir. Fesih kararının iptal talebinin reddedilmesini doğru buluyoruz. Savunuyoruz. Dünyada eşi benzeri olmamış bir durum varmış izlenimi yaratılmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

"ÇEKİLME KARARI HUKUKA AYKIRI"

Danıştay savcısı, duruşmada tarafların tüm savunmalarını dinledi. Duruşmanın sonunda savcının bildirdiği esas hakkındaki görüşte, çekilme kararının hukuka aykırı olduğu açıklandı. Heyet, kararı daha sonra açıklayacaklarını bildirerek duruşmayı sonlandırdı. Daire kararını usulen daha sonra yazılı olarak açıklayacak.

Merkez Bankası 10 aylık faiz indirim rallisine giriyor Cenazeye giderken dehşeti yaşadılar! Yılbaşı Kombinlerinizi Tamamlayın: Roman’ın Şık Kaban ve Mont Koleksiy
Sonraki Haber