Demirtaş'tan Bahçeli'ye destek! TUSAŞ saldırısını kınadı: "Barış isteyenlerin sesini bastırmayacağız"

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş TUSAŞ saldırısını kınadı. Demirtaş MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'barış' açıklamalarına destek vererek "Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün TBMM'de partisinin grup toplantısında Türkiye'nin çözüm sürecine ihtiyacı olmadığını belirterek DEM Parti'ye çağrıda bulunmuştu.
Bahçeli yaptığı açıklamada, "Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum. Teröristbaşının tecriti kaldırılırsa TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın. Terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın." ifadelerini kullanmıştı.


Demirtaş'tan Bahçeli'ye destek


MHP liderinin bu çıkışına HDP eski eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan cevap geldi.
X hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, Ankara'da Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı'na (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını kınadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Demirtaş, paylaşımında Bahçeli'nin 'barış' açıklamalarına da değindi.
Barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya, iradesiz kılmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceklerini ifade eden Demirtaş, "Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.


Demirtaş'tan TUSAŞ saldırısına kınama

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
"Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar temenni ediyoruz.

Sorunlarımızın konuşarak, diyalogla, siyaset yoluyla çözülmesi arayışlarını kanla kesmeye çalışan anlayış bilmeli ki eğer Öcalan bir inisiyatif alır ve siyasetin önünü açmak isterse tüm gücümüzle arkasında olacağız.

Demokratik siyaseti ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya, iradesiz kılmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyecegiz. Herkes hesabını kitabını buna göre yapmalıdır. Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz."

Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici'nin hikayesi yürekleri sızlattı SMO PKK’yı katyuşa füzesi ve 82’lik havan ile vuruyor Avrupa ülkelerinden TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama
Sonraki Haber