Deniz Yücel kimdir?

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı. Avukatının serbest bırakıldığını söylemesinin ardından tekrar gündeme gelen Yücel vatandaşlarımız tarafından merak edilmeye başlandı. Bu gelişmenin ardından vatandaşlarımız konuyla alakalı araştırmalar yapıyor. Peki, Deniz Yücel kimdir? Neden tutuklanmıştı? Serbest mi bırakıldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Vatandaşlarımız tarafından merak edilen Deniz Yücel kimdir? Die Welt'in iddiasına göre, Die Welt'in Türkiye muhabiri serbest bırakıldı. Serbest kaldığının açıklanmasının üzerine bu konu araştırılan konular arasında girdi. Peki, Deniz Yücel kimdir? Neden tutuklanmıştı? Serbest mi bırakıldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

Almanya’nın önemli gazetelerinden Die Welt’in Türkiye temsilciliğini yapmaktadır.

Deniz Yücel, 10 Eylül 1973 tarihinde Flörsheim am Main, Almanya‘da doğmuştur. İlkay Yücel adında bir ablası vardır. Berlin Özgür Üniversitesi‘nde siyaset bilimi okudu.

Deniz Yücel, 1999 yılında eslek hayatına başladı. Gazeteciliğinin yanı sıra köşe yazıları ve yazarlığıyla da tanındı. 2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesi, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetelerinde çalıştı. 2015 yılında Die Welt gazetesinde çalışmaya başladı ve gazetenin Türkiye temsilciliğini üstlendi.

Deniz Yücel, 14 günlük gözaltı süresinin ardından 27 Şubat 2017 tarihinde ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla istanbul’da tutuklandı Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Mahkeme kararıyla tutuklanan ve 1.5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargıldı.

27 Şubat 2017 tarihinden beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Deniz Yücel, kız arkadaşı Dilek Mayatürk ile 12 Nisan 2017 tarihinde evlendi. Nikah şahitliğini de CHP milletvekili Şafak Pavey yaptı.

DİE WELT

Die Welt (Türkçe; Dünya anlamında) Almanya'da yayımlanan günlük gazete.

Gazete, 2 Nisan 1946 tarihinde Hamburg şehrinde Britanyalı işgal kuvvetlerince kuruldu. 130'dan fazla kentte yayımlanan gazetenin sirkülasyonu 200.000'in üzerinde, gazetenin Pazar sayısı olan Welt am Sonntag'ın 380.000 civarındadır. Berlin, Hamburg, Bavyera ve Bremen versiyonları bulunmaktadır.

Gazetenin merkezi Berlin kentinde bulunmaktadır. Axel Springer basın grubunun sahibi olduğu Die Welt, grubun aynı zamanda bayrak gemisidir. Editörlüğünü Stefan Aust, Genel Yayın yönetmenliğini Ulf Poschardt yapmaktadır. Gazetenin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'dir.

TAHLİYE EDİLDİ

Alman gazetesi Die Welt'in tutuklanan Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı.

Die Welt internet sayfasından haberi “Deniz Yücel özgür!” başlığıyla duyurdu.

YILDIRIM ‘KISA SÜREDE GELİŞME OLACAK’ DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım Almanya temasları sırasında 14 Şubat’ta Alman ARD televizyonunda katıldığı Tagesthemen programında Deniz Yücel’in serbest kalıp kalmayacağı konusunda bir soruyu şu şekilde yanıtlamıştı: “Onun kararını ben vermiyorum, mahkemeler o kararı veriyor. Ümit ederim kısa sürede serbest kalmış olur. Kısa sürede bir gelişme olacağı kanaatindeyim”

27 ŞUBAT 2017'DE TUTUKLANMIŞTI

Die Welt Gazetesi'nin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, 27 Şubat 2017'de çıkarıldığı mahkemece 'Örgüt propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanmıştı.+

DENİZ YÜCEL NEDEN TUTUKLANDI

Alman Die Welt Gazetesi Türkiye temsilcisi Deniz Yücel terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve halkı kin ve nefrete sevk ettiği iddiasıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yücel, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma savcılığındaki işlemleri ardından atılı suçlar kapsamında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklanmak üzere sevk edildi.

İstanbul 9 Sulh Ceza Hakimliği'nde gerçekleştirilen sorgu ardından Deniz Yücel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakim Mustafa Çakar, tutuklama kararında Deniz Yücel'in PKK örgütünü övdüğü, kanlı örgüt yöneticilerinin Türkiye aleyhine sözlerine yazılarında yer verdiği ve hendek kazan teröristlerin yakıldığı iftirasını attığı belirtildi.

GAZETECİLİK TÜRLERİ

Haberciliğe daha ciddi yaklaşan gazeteler okuyucularına dünyada olup bitenlere ilişkin olabildigince fazla ve dogru bilgi vermek amacındadır. Gazetecilik, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür. Gazetecilik kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz. Şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermez. Gazeteci kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişilerdir. Gazetecilik mesleğinin okullarından alınan eğitimli kişiler mesleklerinde başarılı, kurallarına uyan,uygun davranışlarda bulunan kişilerdir. Gazetecilik bölümünde okuyanlar ruhsatlı gazetecilerdir. Gazetecilik vasıflarına yatkın kişilerdir. Bu bölümü okuyanlar, akademik olarak da başarılı olabilir, serbest piyasada veya kurum çatısı altında da çalışabilirler. Gazetecilik ruhsatına sahip kişiler bu işin okulunu okumuş kişilerdir. Bunun dışında meslekte yeterli olmayan, kendilerini meslektaş gibi gösteren kişilere de rastlamak mümkündür. Gazetecilik içinde muhabir, editör, grafikçi,foto muhabiri, yazı işleri müdürü, sorumlu yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni gibi ünvanları alır. Televizyonlarda da haber programları yapabilir, gazete ve dergilerde de çalışabilirler. Ayrıca kurumların basın yayın müdürlüklerinde de çalışma imkânlarına ulaşabilirler.

ETİK

Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak, gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarındandır. Gazetecilik mesleği ve gazetecilik sektörü (gazete, radyo, televizyon, internet gibi kitlesel yayın organları) demokratik toplumlarda anayasanın öngördüğü üç devlet gücü yanında (yasayıcı-meclis, yürütücü-hükümet, yargilayıcı-mahkemeler) dördüncü -denetleyici devlet gücü olarak anılır.

Google Türkiye’ye “dijital ayar” mı çekti? Dubai Küresel Kadınlar Forumu'nun açılış konuşmasını yaptı AZ Alkmaar kulübünden Galatasaray taraftarına uyarı
Sonraki Haber