Devlet Bahçeli ne demek istedi? Öcalan'ı meclise davet etmesine siyasetten tepkiler gecikmedi

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin siyaset gündemine bomba gibi düşen "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun" sözleri özellikle Ülkücü camiada tepkileri de beraberinde getirdi. Alparslan Türkeş'in İYİ Partili kızı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, "Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz" yorumunda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında tarihe geçecek açıklamalarda bulundu.

1999'dan beri İmralı'da hapis yatan terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ı TBMM'ye davet eden Bahçeli, ülkeden gündemi bir anda değiştirdi. MHP lideri, "Terörist başı (Öcalan) işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum. Gelsin TBMM’de, DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Örgütün tamamen silah bıraktığını haykırsın" çağrısı yaptı.

TÜRKEŞ'İN KIZI: KULAKLARIMA İNANAMADIM

Ülkücü Hareket'in lideri merhum Alparslan Türkeş'in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, X hesabından yaptığı paylaşımda "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA.." ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN

Zafer Partisi Genel Başkanı ve ülkücü camianın eski yüzlerinden Ümit Özdağ'ın tepkisi de gecikmedi.

Özdağ, X hesabından "Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Bir başka muhalif ülkücü Koray Aydın ise "Teröristbaşından iyilik beklemek; akrepten bal yapmasını beklemektir! İşlediği cinayetlerin ve ihanetlerin cezasını çeken teröristbaşının İmralı dışında alacağı tek bir nefes bile olmamalıdır. Hele ki bir siyasi partinin kürsüsüne gelmesi Gazi Meclis'e hakarettir. Bebek katilinin Türkiye'ye vereceği bir umut yoktur.

Siyasi gündemde bunların konuşulması dahi Türk milleti için ve özellikle şehit aileleri için can yakıcıdır. Sözde çözüm sürecinde yaşanan acılar ortadadır. Yapılması gereken geçmiş acı tecrübelerden ders çıkarmak ve terörle kararlılıkla mücadele etmektir" şeklinde görüş paylaştı.

Eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, MHP'deki İYİ Parti bölünmesinin ardından partinin kuruluş sürecinde yer almış ancak genel başkanlığa Dervişoğlu'nun gelmesinden kısa süre önce partiden ayrılmıştı.

Meteoroloji açıkladı: Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Komplocular iş başında: Bahçeli ile Abdullah Öcalan akrabaymış Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'deki tazminatı belli oldu
Sonraki Haber