Devlet Bahçeli'nin çağrısı sonrası Öcalan cephesinden jet hamle: Öcalan'la görüşmek için başvuru yaptılar!

Devlet Bahçelin'nin çağrısı sonrası Öcalan'ın avukatı Öcalan'la görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne başvurduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için çağrı yaparak "Teröristbaşı (Öcalan) gelsin TBMM’de, DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Örgütün tamamen silah bıraktığını haykırsın" dedi. 

Bahçeli'nin çağırısı sonrası teröristbaşı Öcalan cephesinden ilk hamle geldi. 

ÖCALAN'IN AVUKATLARINDAN İMRALI BAŞVURUSU

Devlet Bahçeli'nin açıklamasının ardından Abdullah Öcalan'ın avukatı İbrahim Bilmez, Gazete Duvar'a konuştu.

Avukat Bilmez, Abdullah Öcalan'la görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne başvurduğunu açıkladı.

BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞINA ÖCALAN CEPHESİNDEN CEVAP

İbrahim Bilmez, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın" şeklindeki ifadelerine değindi. Bilmez, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bahçeli'nin çağrısı önemli. Hukukun gereklerini yerine getiren ve ona uyan her çağrı önemlidir. Ümitsiz değiliz. Sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Bahçeli aslında olması gerekeni söylüyor."

Zeytinburnu'nda 4 katlı iş merkezinde yangın çıktı! Müdahale sürüyor MasterChef'te rekabet artıyor! 22 Ekim 2024 dokunulmazlık kimin oldu? Öcalan: Bahçeli'nin açıklamalarını samimi buluyorum
Sonraki Haber