Devlet Bahçeli'nin tarihi Öcalan çağrısında taktığı yüzük ve rozet ne anlama geliyor? Dikkat çeken mesaj!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tarihi Öcalan çağrısı sırasında taktığı yüzük ve rozet dikkat çekti. Bahçeli'nin hem yüzüğünün hem de rozetinin 'sekiz köşeli Selçuklu yıldızı' olduğu görüldü. İşte sekiz köşeli Selçuklu yıldızı yüzük ve rozetin anlamı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılısında DEM Partililerle selamlaşmasının ardından başkayan süreç dün yaptığı Öcalan çağrısı ile dikkat çeken bir boyuta ulaştı. 

MHP lideri Bahçeli dün partisinin grup toplantısında teröristbaşı Abdullah Öcalan'a çağrı yaparak "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. " dedi. 

BAHÇELİ'NİN TAKTIĞI YÜZÜK VE ROZET NE ANLAMA GELİYOR?

Bahçeli'nin bu ezber bozan tarihi çağrısı sırasında taktığı yüzük ve rozet dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli'nin yüzüğü ve rozetinin ne anlama geldiği merak konusu oldu.

SEKİZ KÖŞELİ SELÇUKLU YILDIZI

Bahçeli'nin hem yüzüğünün hem de rozetinin 'sekiz köşeli Selçuklu yıldızı' olduğu görüldü.

Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu'da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8'in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor.

Ayrıca dini kaynaklarda İslamiyet'in 8 esasa dayalı olduğu, bunlara sekiz cennet kapısı dendiği, sekiz köşeli yıldızın da sekiz cenneti simgelediği ifade ediliyor.

Sekiz ilke ise şunlar:

Merhamet ve şefkat

Sabretmek

Doğruluk

Sır Tutmak

Sadakat

Fakirliğini ve acizliğini bilmek

Cömertlik

Rabbine şükretmek

Sekiz cennet ise şöyle isimlendiriliyor:

Dâri-celal

Dâri-karar

Dâri-selam

Cennetül huld

Cennetül mevâ

Cennetül adn

Cennetül firdevs

Cennetü naim

HACI BEKTAŞ-I VELİ AYRINTISI

Öte yandan sekiz köşeli yıldız bugün bir müze olarak kullanılan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nda dergahın mührü olarak sergileniyor.

Bahçeli'nin konuşmasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözüne atıfta bulunmuştu.

SEKİZ KÖŞELİ YILDIZ NERELERDE BULUNUYOR?

Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu bazı yerler ise şöyle:

Osmanlı Bayrağı

Azerbaycan Devleti Bayrağı

Türkmenistan Devlet Arması

II. Abdülhamid'in Tuğrası

Osmanlı Devlet Arması

Emniyet Genel Müdürlüğü Arması

Youtube, Tiktok, Instagram... Sosyal medyaya giriş yapılamıyor! Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? NATO Genel Sekreteri Rutte'den TUSAŞ açıklaması
Sonraki Haber