DHBT soru kitapçığı 2024! KPSS DHBT soruları açıklandı mı? KPSS DBHT sonuç sorgulama!

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 2024, 22 Eylül 2024 Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirildi. Binlerce adayın katıldığı sınavın hemen ardından sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. ÖSYM, sınavın tamamlanmasının ardından adaylara hızlı bir şekilde hizmet sunarak, KPSS DHBT 2024 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını aynı gün içerisinde erişime açtı. İşte, DHBT 2024 soru kitapçığı!

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 2024, 22 Eylül 2024 Pazar günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirildi. Bu yılki sınava binlerce aday katıldı ve sınavın hemen ardından soruların ve cevapların ne zaman yayımlanacağı hakkında heyecanla bekleyiş başladı. ÖSYM, sınavın tamamlanmasının ardından adaylara hızlı bir hizmet sunarak, KPSS DHBT 2024 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını aynı gün içerisinde erişime açtı. Adaylar, sınavdan hemen sonra bu kaynaklara ulaşarak performanslarını değerlendirme imkanı buldu. İşte, DHBT 2024 soru kitapçığı!

KPSS DHBT 2024 SORU KİTAPÇIĞI SORGULAMA!

KPSS DHBT, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi olarak bilinen, din hizmetleri alanında görev almak isteyen adaylar için düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlarda imam, müezzin, vaiz ve Kur'an kursu öğreticisi gibi pozisyonlarda görev almak isteyenlerin girmesi gereken bir aşamadır. Sınav, KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeylerinde farklı oturumlarla yapılır ve adaylar eğitim seviyelerine uygun olan oturuma katılırlar.

2024 yılı KPSS DHBT sınavına yoğun bir katılım gerçekleşti. ÖSYM'nin resmi verilerine göre, 142 bin 482 aday bu sınava girdi.

KPSS DHBT sınav soruları ve cevapları, sınavın yapıldığı 22 Eylül 2024 tarihinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava katılan adaylar, sınavın sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşmak için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yapabilirler.

Sınava giren adaylar, sınav sorularının Temel Soru Kitapçığı diziliminde hazırlanmış versiyonlarına ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AIS) üzerinden erişebilirler. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, soru kitapçıklarının sadece %10’u kamuya açık olarak yayımlanmıştır. Adaylar, geri kalan sorulara sadece kendi şifreleri ile erişim sağlayabilecekler.

Sorulara ulaşmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) giriş yapın.

T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle oturum açın.

KPSS DHBT sınavı için yayımlanan Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı seçeneklerine tıklayın.

Soruları ve cevapları bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz.

Adaylar, KPSS DHBT sorularını 2 Ekim 2024 tarihine kadar erişimde bulabilecekler. Bu tarihten sonra soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayından kaldırılacaktır.

KPSS DHBT SONUÇ SORGULAMA 2024

ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 2024-KPSS DHBT Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar erişime açık kalacak. Bu tarihten sonra adayların sorulara ve cevap anahtarlarına ulaşabilmeleri mümkün olmayacak.

ÖSYM, yayımladığı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile ilgili olarak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde telif hakkı uyarısında bulundu. Kurumun yaptığı açıklamaya göre, sorular ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz. Telif haklarına aykırı şekilde soruların paylaşılması durumunda yasal işlemler yapılabileceği belirtildi.

KPSS DHBT 2024 sınavına giren adayların merakla beklediği sonuçlar, 16 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarına yine ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ulaşmak mümkün olacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.

Ümraniye'de denetim noktasında polise saldırı! 1 polis yaralı! Zelenskiy'i korkutan açıklama: Ukrayna topraklarından vazgeçecek! ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif!
Sonraki Haber