Diş macunu ile burun küçültme işlemi yapmak mümkün mü?

Burunlarından memnun olmayan insanlar genellikle estetik ameliyatı oluyorlar. Ancak son dönemde Youtuberlar'ın önerdiği yöntem ile ameliyata gerek duyulmuyor. Burun küçültme egzersizlerini uygulayarak burnunuzun daha estetik ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Kıkırdaktan oluşan sorunlu burun yapısı sabır ve zamanla düzeltilebilir. Diş macunu ile burun küçültme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Etkisi kanıtlanmış egzersizleri uygulayarak ameliyat masasına yatmadan şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz. Bunun için burnunuzda sorun olan bölge için verdiğimiz 6 hareketten size uygun olanı düzenli bir şekilde uygulamanız yeterli. Peki, diş macunu ile burun küçültme işlemi nasıl yapılır? Burun küçültme egzersizleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Burnun yüzdeki görünümü ve oranı insanlar için büyük önem teşkil etmekte. Bu yüzden burundaki büyüklük ya da orantısızlık durumlarında estetik ameliyatı gerçekleştiriyorlar. Etkisi kanıtlanmış egzersizleri uygulayarak ameliyat masasına yatmadan şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz. Bunun için burnunuzda sorun olan bölge için verdiğimiz 6 hareketten size uygun olanı düzenli bir şekilde uygulamanız yeterli. Ancak son dönemde Youtuberlar'ın önerdiği yöntem ile ameliyata gerek duyulmuyor. Bunun için burnunuzda sorun olan bölge için verdiğimiz 6 hareketten size uygun olanı düzenli bir şekilde uygulamanız yeterli. Peki, diş macunu ile burun küçültme işlemi nasıl yapılır? Burun küçültme egzersizleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

BURUN KÜÇÜLTME EGZERSİZLERİ

Burun küçültme egzersizlerini 6. hareketin altına yer alan resimlere bakarak daha iyi anlayabilirsiniz.

Burun Küçültme Hareketi 1: Her iki elinizin orta parmağı ile burnunuzun üst kısmından kaş bölgenizin başladığı alana kadar hafif bası olacak şekilde masaj yapmalısınız. Ortalama olarak sabah ve akşam 5’er dakika yapmanız yeterlidir.

Burun Küçültme Hareketi 2: Diğer bir egzersizde burun deliklerini kapatmak. Başparmağınızla önce sağ burun deliğinizi kapatıp sol burun deliğinizle nefes alın ve 5 saniye bekleyip bırakın. 5 saniye sonunda aynı hareketi sol burun deliğinizi kapatarak uygulayın. Her iki burun deliğiniz için 5’er defa sabah ve akşam uygulamalısınız.

Burun Küçültme Hareketi 3: İşaret ve orta parmağınızı resimdeki gibi burnunuzun yanlarına koyun ve dudaklarınızı ileriye doğru gerdirip parmaklarınızı elmacık kemiğine doğru gerdirin. 3’üncü hareketimizi 3 dakika boyunca sabah ve akşam mutlaka uygulayın.

Burun Küçültme Hareketi 4: İşaret ve baş parmağınızın ucu ile burun derinizi hafifçe yukarıya doğru çektirin. Bu hareketi yaparken hafif bası uygulayın ve 5 dakika boyunca sabah ve akşamları tekrarlayın.

Burun Küçültme Hareketi 5: Başparmak ve işaret parmağınız ile burun bölgenizin üst tepe noktasını çekerek masaj yapın. 2 – 3 dakika boyunca sabah ve akşamları masaj uygulamanız yeterlidir.

Burun Küçültme Hareketi 6: Hareket olarak temsil edilmese de buz koymanın oldukça faydası vardır. Burun egzersizi sonrasında burun bölgesinde oluşabilecek morluk ve şişmelerin önlenmesini sağlar. Bu hareketler sonucunda hala kızarma ve morluklar görülüyorsa hareketleri uygulamaktan kaçının.

BURUN KÜÇÜLTME EGZERSİZLERİ İŞE YARAR MI?

Burun yapısı itibariyle oransal anlamda büyük bir çoğunluğu kıkırdak yapısından oluşmaktadır. Burun küçültmek için ameliyat olmak şart değildir. Erişkin yaşa ulaşmış kişiler burun egzersizleri yardımıyla kıkırdak yapısına şekil verebilirler.

Burun küçültme egzersizleri, burun çevresindeki kan dolaşımının hızlanmasına böylece üst dudağa oksijenin daha hızlı ulaşmasına olanak sağlar.

İnsan vücudu yaşlandıkça burunda büyümeler ve genişlemeler olur. Burun küçültme egzersizleri ‘ni devamlı olarak yapacak olursanız burnunuzun yapısında koruma sağlamış olursunuz.

Bunun dışında harici makyaj teknikleri ve ameliyat ile de burun küçültme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

DİŞ MACUNU İLE BURUN KÜÇÜLTME İŞLEMİ

Aslında diş macunu burundaki olan ödemi attırdığı için doğal olarak burun küçültme işlemini de gerçekleştirmiş oluyor.

MALZEMELER

zencefil

1 çay kaşığı diş macunu

1 çay kaşığı öğütülmüş taze zencefil

1 çay kaşığı elma sirkesi

YAPILIŞI

Malzemeleri karıştırın ve burnunuzun ucuna ve varsa kemerli bölgeye bir diş fırçası yardımıyla sürün.

Yarım saat bekleyin ve yüzünüzü önce elma sirkesi sonra da soğuk su ile yıkayın.

Karışım cildinizde tahriş yaparsa uygulamayı bir daha yapmayın. Ve tahriş olan bölgeyi soğuk suyla yıkayın.

18 yaşının altındaki kişiler kemik gelişimi tamamlanmadığı için bu uygulamaya yapmamalı.

Karışımı 10 gün boyunca uygulamak yeterli.

NOT: HERHANGİ BİR MEDİKAL İŞLEM YA DA REÇETE OLMADIĞI İÇİN TEDAVİ OLARAK KESİNLİKLE ÖNERİ DEĞİLDİR!

BURNUN İŞLEVLERİ

Burun, insan organizmasında belli başlı beş görev üstlenmiştir.

1) Burun koku alma işlevinin algılayıcı bölümünü oluşturur

2) Solunum yolları için uygun özellikler kazanmasını sağlar

3) Solunan havanın nemlenmesini sağlar

4) Solunan havanın toz gibi bazı yabancı cisimlerden temizlenmesine katkıda bulunur ve

5) Ses tellerinin çıkardığı ses titreşimlerinden etkilenip adeta biyolojik bir hoparlör gibi davranır.

Bilindiği gibi koku duyusunu beyne taşıyan sinir “Koku siniri”dir (nervus olfaktorius, 1. kafa siniri). Bu sinirin ince uzantıları burun boşluklarının “Burun üst konkası” üzerinde kalan bölümünü örten mukoza tabakasına dağılır. Böylece solunan havayla dış çevreden buruna giren koku uyarıları, koku sinirini uyarır. Burnun önemli görevlerinden biri de solunum yollarının başlangıcını oluşturmasıdır. Burun ön deliklerinden burun boşluklarına giren hava, burun arka deliklerinden (koanalar) nazofarinkse (yutağın ön üstbölümü) geçer. Hava dahasonra farinksten (yutak) aşağı doğru inip gırtlağa (larinks), oradan da nefes borusu yoluyla akciğerlere ulaşır. Burnun kemik ve kıkırdaktan yapılmış iskeleti solunum yollarının başlangıç bölümünün oldukça sert ve dayanıklı bir hava geçidi olmasını sağlar.

Burnun bir diğer önemli işleviyse solunan havanın bronşlar ve akciğerler için uygun bir nemlilik ve ısı düzeyine ulaşmasını sağlamaktır. Anımsanacağı gibi burun boşlukları “Konka” denilen bölmelerle üç ana bölüme ayrılmıştır ve

BURUN BOŞLUĞU, SEPTUM VE SİNUSLARM KAFATASINDAKİ KONUMU

Burnun boşluklarının içini örten mukozaj damar ve salgıdan zengindir. Solunum havası burun boşluğuna girdiğinde burun bölmeleri arasında yol alırken mukozadaki kan damarlarında dolaşan kandan ısı çekerek ısınırken} yüzeyi salgıyla örtülü olan mukozadan da nem çekerek nemlenir. Örneğin 20°C ısıya sahip bir odada burundan nefes alan bir kimsede solunum havası gırtlağa geldiğinde 32°C ısınmış ve % 98 oranında nemlenmiş olur. Aynı kişi aynı yerde ağzından soluk alacak olursa, solunum havası gırtlağa geldiğinde 30°C ısınmış ve % 80 nemlenmiş olur. Sıcak ya da soğuk ve kuru hava gırtlak, nefes borusu, bronşlar ve akciğerler için tahriş edicidir. Burun yukarıda belirttiğimiz işleviyle solunan havanın ısı ve/veya nemlilik yönünden taşıyabileceği olumsuz özelliklerini gidererek, rahat solunacak bir hava yaratmaktadır. Burnun çok önemli bir diğer göreviyse solunum havasındaki tozları yakalamaktır. Bilindiği gibi burun boşluklarının yüzeyini örten mukozanın (”burun üst konkası” altında kalan bütün solunum bölgesinde) en üst tabakası silialı epitel hücrelerine sahiptir. Silia denilen ve eldiven parmağına benzetebileceğimiz bu uzantılar, solunum havasından mukoza üzerine düşen tozlan burnun salgısıyla birlikte burnun dışına doğru adeta süpürürler. Böylece solunum havası bir ölçüde temizlenmiş olur. Burun “Mukus” (sümük) denilen bir salgı salgılar. Bu salgı hafif asit özellikte olduğu gibi, içinde “îmmün globulin A” (IgA) denilen bir bağışıklık globulini (antikor) taşır. Sümüğün gerek hafif asit oluşu ve gerekse içerdiği IgA, solunan havadaki çeşitli mikropların öldürülmesini sağlayarak solunum yollarını belli bazı canlı hastalık etkenlerine karşı korur. Bazı mikroplar ve özellikle grip, nezle etkeni olan virüsler, kirli hava, SO2, CO, kuru hava siliaların süpürme işlevlerini bozar, durdurur. Bu gibi durumlarda burnun temizleme işlevi bozulacağından, havadaki canlı hastalık etkenleri kolayca burun ve üst solunum yollarını tutup buraları iltihaplandırırlar.

3 Kasım 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı... Kaymakam atamaları Resmi Gazete'de Bursa'da çiftlik sahibi çobanı vurdu!
Sonraki Haber