Diyarbakır'da DEM esnaftan 'dağa göndermek' için rüşvet topluyor!

Diyarbakır’da Kandil’in siyasi uzantısı DEM ve DBP’li belediyelerin ihalelere giren şirketlerden ve esnaftan ‘dağa gidecek’ diyerek terör örgütü PKK için dolar istediği ortaya çıktı.

Kandil’in siyasi uzantısı DEM Parti ve yedeği konumundaki Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) Diyarbakır’da esnaf ve müteahhitlerden ‘dağa gidecek’ diyerek terör örgütü PKK’ya para topladıkları iddia edildi. 

DBP’nin bazı MYK üyelerinin, belediye ihalelerine giren şirketlerden ‘örgüt payı’ adı altında para istediği öğrenildi.

"DAĞA GÖNDERİLECEK DENİLEREK PARA İSTİYORLAR"

Para vermeyi reddedenlerin ise türlü engellemelere maruz kaldığı ileri sürüldü. Baskıya maruz kalan bir müteahhitlik şirketinin yöneticileri “Belediye içinde örgüt adına para topladıklarını söyleyen bir grup var. Bu grubun başını ise F.T. isimli bir MYK üyesi çekiyor. İhalelere giren şirketlerden ‘dağa gönderilecek’ denilerek para istiyorlar.

Şirketlerin büyük bölümü para vermek istemediğinde ise belediye yöneticileri yakınlarına şirket kurduruyor. Doğrudan teminler ile belediye kaynakları, ihaleler vasıtasıyla kurulan şirketlere aktarılıyor. İhalede usulsüzlük yapanlar ise kendi paylarını buradan alıyor” dedi.

"RÜŞVET VERMEDEN ALAMIYORUZ"

Yaşanan durumun büyükşehir ile sınırlı kalmadığını, ilçe belediyelerinde de rüşvet ile haraç vermeden belediyede hiçbir işlem yapılamadığını açıklayan iddia sahipleri, DEM’li Kayapınar Belediyesini işaret etti.

Kayapınar Belediyesinde işlem yapmak isteyen müteahhitler “Belediyeden herhangi bir yapı izni ve ruhsatını rüşvet vermeden alamıyoruz.

Özellikle Belediye Başkan Yardımcısı H.A. bu rüşvet çarkını yönetiyor.

RÜŞVETİ DOLAR OLARAK İSTİYORLAR

Rüşveti de Türk lirası değil, dolar olarak istiyorlar. Müteahhitlerin yanı sıra esnaf da rüşvetten dolayı kepenk indirme noktasına geldi. Yakın zamanda bir restoran, işletmeye usulsüz olarak kaçak yapı ekledi. Restoran, bunun karşılığında başkan yardımcısına 300 bin dolar rüşvet verdi. Eğer rüşvet verirseniz usulsüz her şeyi yapabilirsiniz. Ama eğer rüşvet vermek istemiyorsanız ya da buna gücünüz yetmiyorsa usulüne uygun olsa bile izin alamıyorsunuz” diye konuştu. 

Müteahhitler, belediye başkanı ile görüşmeye gittiklerinde ise engellendiklerini ve güvenlik görevlileri tarafından yaka paça dışarı çıkarıldıklarını belirtti.

 Kaynak: Türkiye Gazetesi

Volkswagen'in elektrikli ticari aracı ID.Buzz Türkiye'de "Halil Umut Meler için yıldırma operasyonuna start verildi!" İş Bankası Genel Müdürü faiz indirimi tarihini açıkladı
Sonraki Haber