Dolandırıcılık davasında yeni gelişme! Nihal Candan'ın ardından Bahar Candan da tahliye edildi

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan'ın 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlamalarıyla yargılandıkları dava gündemde yerini korumaya devam ediyor. Bugünkü mahkemede Bahar Candan'dan şok bir savunma geldi. Candan, "Bizi soruşturmaya rock grubu gibi dahil ettiler kameralara gülümseyelim diye" dedi. 44 yıla kadar hapis cezası istenen Bahar Candan'ın tahliye edilmesine karar verildi.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından tutuklanan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin dahil olduğu 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlamalarının yöneltildiği dava sürüyor. Duruşmada cumhuriyet savcısı sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkemede kendini savunan Bahar Candan'dan çarpıcı sözler geldi.

"Soruşturmaya kameralara gülümseyelim diye dahil ettiler" diyen Bahar Candan'ı kardeşi Nihal Candan "Harikaydın” sözleriyle destekledi.

NİHAL'DEN BAHAR'A: "KIYAFETLERİNİ YERLEŞTİRDİM"

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen davanın görülmesine devam edildi.

Cezaevinde yemek yememeye başlayan Nihal Candan, anoreksiya nevroza hastalığına yakalanmıştı. Kilosu 37'ye düşen Candan, geçtiğimiz haftalarda tahliye edilmişti. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya duruşmaya tutuksuz sanık Nihal Candan ile babaları da katıldı. Duruşmada bir müşteki beyanda bulunduğu sırada Nihal Candan kardeşi Bahar Candan’a “Seni çok seviyorum. Kıyafetlerini yerleştirdim” sözleri dikkat çekti.

"BİZİ KAMERALARA GÜLÜMSEYELİM DİYE TUTUKLADILAR"

Ardından savunma yapan Bahar Candan, “Ben hesabıma 13 milyon gelmiş gibi bir paylaşımda bulundum. Halbuki hesabımda 1 milyon TL para var. Gerçek değil bu. Yok böyle bir para. Bizi soruşturmaya rock grubu gibi dahil ettiler kameralara gülümseyelim diye. Ablam ve benim bu dosyada olmamız dikkat dağıtıyor ve gerçeğin ortaya çıkmasına engel oluyor. Ben yine suçluların en ağır cezayı alması için medyada en ağır yükü omuzlarıma alırım ama bu durum maddi gerçeğin ortaya çıkmasına engel oluyor” dedi.

Bahar Candan savunma yaptıktan sonra ablası Nihal Candan “Harikaydın” dedi.

21 Eylül 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Resmi Gazete'de yayımlandı! 6 üniversiteye yeni rektör atandı! Yeni atama kararları yayımlandı! Bakan yardımcısı değişti...
Sonraki Haber