Dolara bir darbe daha! Türkiye BRICS’e ortak üye oldu

16. BRICS Zirvesi'nin son belgesi olan "Kazan Deklarasyonu" da, "BRICS Ortak Ülkeleri" kategorisinin kurulmasını doğruladı ve Küresel Güney ülkelerinden önemli ilgi gördü.

Rus yetkililere göre, 30'dan fazla ülke BRICS grubuyla bir şekilde işbirliği yapma arzusunu dile getirdi.

Kazan'daki zirveye 36 ülkeden liderler katıldı

Organizatörlerine göre, 36 ülke 16. BRICS Zirvesi'ne liderleriyle katıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de zirveye katılması Ukrayna'nın eleştirilerine yol açtı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BRICS zirvesine katılma davetini kabul ederken Ukrayna'daki savaşla ilgili "barış zirvesine" katılmamasını eleştirdi: "BM Genel Sekreteri, Ukrayna'nın İsviçre'deki ilk Küresel Barış Zirvesi'ne davetini reddetti. Bu, barış davasını desteklemeyen yanlış bir seçimdir. Sadece BM'nin itibarına zarar verir" dedi.

BM sözcüsü Farhan Haq'a göre, "Genel sekreter, Ukrayna'daki savaş ve BM Şartı, uluslararası hukuk ve BM kararlarına dayalı adil ve hakkaniyetli bir barış için koşullar konusundaki bilinen duruşunu yineledi."
Haq, Guterres'in Kazan'daki BRICS zirvesine "tıpkı Güney Afrika'da da olduğu gibi" katıldığını,  bunun birçok önemli devletin yer aldığı G7 ve G20 gibi örgütlerin toplantılarına katılmak gibi standart bir uygulama olduğunu belirtti.

Okula tabanca getirip arkadaşını öldürdü "Cemaatimizi devlet düşmanı yaptın, utanmıyor musun?" Narin'in yeni görüntüleri ortaya çıktı Saha Expo Savunma & Havacılık Fuarı'na ziyaretçi kısıtlaması Dünyanın en iyi statları açıklandı: Fenerbahçe Türkiye'nin zirvesinde Hain TUSAŞ saldırısı öncesi PKK'lı teröristler bakın ne yapmış...