Donald Trump'tan, Binyamin Netanyahu'ya tepki çeken karşılama!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu'nda konuşurken defalarca alkışlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump tarafından ağırlandı.

This browser does not support the video element.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ve 5 Kasım'da gerçekleşecek olan ABD seçimlerinde Demokrat Parti adayı olan ve hali hazırda da başkan yardımcısı olan Kamala Harris'le görüştükten bir gün sonra, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı, eski ABD Başkanı Donald Trump'la görüştü.

NETANYAHU'NUN EŞİ: SİZİ ÖZLEDİK

Trump, Netanyahu ile eşi Sara Netanyahu’yu kapıda karşıladı. Sara Netanyahu, Trump'a "Sizi özledik" dedi.

Netanyahu'nun ofisinden görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

NETANYAHU, TRUMP İLE YENİDEN YAKINLAŞMAK İSTİYOR

Netanyahu, Trump'ın Florida'daki tatil köyünde eski ABD Başkanı'nı ziyaret etti. Görüşme, Trump'ın Beyaz Saray'daki yıllarında yakın bir ittifak kuran iki lider arasındaki gerginliği azaltabileceği şeklinde yorumlandı.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİ ÇEKTİ

Trump'ın, Netanyahu'ya yönelik gerçekleştirdiği oldukça sıcak karşılama sosyal medyada yoğun tepki çekti.

Öte yandan ABD Kongresi'ndeki konuşmasında ABD halkına "İran'ın ahmakları" diyerek hakaret eden Netanyahu'ya yönelik protestolarda sürüyor.

CUMHURİYETÇİLERDEN TRUMP'A ELEŞTİRİ

ABD'de Cumhuriyetçilerin bir kısmı Netanyahu'ya, ABD halkına hakaret ettiği gerekçesiyle tepki göstermişti. Cumhuriyetçilerin adayı Trump, Netanyahu'ya yönelik sıcak karşılaması nedeniyle söz konusu Cumhuriyetçiler tarafından sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Netanyahu'ya yol gözüktü! Esir düşen Ukrayna askerlerini Ruslar böyle öldürdü! Hamas'tan esir takası şartı: Netanyahu varsa her gün yeni bir tabut! Tel Aviv yanıyor: Binlerce kişi polis ile birbirlerine girdiler! Bakü'de büyük yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı... Havalimanında hareketli anlar! Çekiçle monitörlere saldırdı...