DSÖ dünya genelinde alarm verdi! Virüs nedeniyle 600 kişi hayatını kaybetti! Maymun çiçeği nedir? Maymun çiçeği bulaşıcı mı?

Maymun çiçeği nedir? DSÖ tarafından dünya genelinde alarm verildi. Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Geçtiğimiz yıl da görülen ancak korkunç bir hal almayan maymun çiçeği virüsü ile ilgili korkutan bir tablo ortaya çıktı. İşte maymun çiçeği hakkında tüm merak edilenler...

Maymun çiçeği nedir? Genellikle Afrika kıtasının tropikal yağmur ormanlarında yaşayan hayvanlarda görülen ve insanlara bulaşabilen bir virüstür. Bu virüs, çiçek hastalığına benzer belirtiler göstermesi nedeniyle bu adı almıştır.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ İLK NEREDE GÖRÜLDÜ?

Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında, Danimarka'da laboratuvar maymunlarında görülen bir hastalık sonucu tespit edilmiştir. Ancak virüsün doğal yaşam alanı, Afrika'nın bazı bölgeleridir.

15 çocuk ölümünden 9'u Güran ailesinden! Çarpıcı liste... "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Mevduat faizlerinde oran değişti! İşte 1 Milyon TL'nin aylık getirisi Önümüzdeki 2 sezonda Süper Lig şampiyonu direkt olarak Devler Ligi'nde Tahminler değişti! En düşük emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?