DSÖ dünya genelinde alarm verdi! Virüs nedeniyle 600 kişi hayatını kaybetti! Maymun çiçeği nedir? Maymun çiçeği bulaşıcı mı?

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NEDİR?

Maymun çiçeği virüsünün belirtileri, genellikle 1-3 hafta süren bir kuluçka döneminden sonra ortaya çıkar. Bu belirtiler arasında şunlar yer alır:

Ateş: Yüksek ateş, hastalığın en yaygın belirtilerinden biridir.
Baş ağrısı: Şiddetli baş ağrıları yaşanabilir.
Lenf bezlerinde şişme: Özellikle koltuk altı, boyun ve kasık bölgelerindeki lenf bezleri şişebilir.
Kas ağrıları: Vücutta yaygın kas ağrıları hissedilebilir.
Yorgunluk: Şiddetli halsizlik ve bitkinlik görülebilir.
Döküntüler: Vücutta, özellikle yüz, avuç içi ve ayak tabanlarında kabarık, kaşıntılı döküntüler oluşur. Bu döküntüler zamanla içi sıvı dolu kabarcıklara dönüşebilir.
Maymun Çiçeği Virüsünün Tedavisi Var mı?
Şu anda maymun çiçeği virüsüne karşı spesifik bir tedavi bulunmamakla birlikte, semptomları hafifletmeye yönelik tedaviler uygulanabilir. Bu tedaviler genellikle destekleyici tedaviler olup, ateş düşürücü ilaçlar, ağrı kesiciler ve sıvı alımını artırmaya yönelik tedbirleri içerir.

15 çocuk ölümünden 9'u Güran ailesinden! Çarpıcı liste... "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Mevduat faizlerinde oran değişti! İşte 1 Milyon TL'nin aylık getirisi Önümüzdeki 2 sezonda Süper Lig şampiyonu direkt olarak Devler Ligi'nde Tahminler değişti! En düşük emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?