Duayen aşçı ve Nişantaşı Hünkar'ın sahibi Feridun Ügümü vefat etti!

Türk geleneksel ve lezzetin en önemli duraklarından biri, Hünkâr Lokantası’nın sahibi, duayen aşçı Feridun Ügümü yaşamını yitirdi. Vefatı ile Gastronomi Dünyası’nı yasa boğan Ügümü, son yolculuğuna pazar günü Teşvikiye Camii’nden uğurlanacak.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

“Yemek yaparken aşk yaşayan aşçı” olarak tanınan, duayen şef aşçı, Feridun Ügümü hayata veda etti.

GASTRONOMİ DÜNYASI YASA BOĞULDU

Fatih’de 1950’de kurulan Hünkar Lokantası, daha sonra Nişantaşı’na taşınmıştı. Burada iş, siyaset, sanat ile kültür dünyasının, yerli ve yabancı çok tanınmış kişileri ağırlayan Hünkar Lokantası dünyaca bilinen bir lokanta olmuştu. Vefatı ile Gastronomi Dünyası’nı yasa boğan Ügümü’nün, son yolculuğuna pazar günü Teşvikiye Camii’nden uğurlanacağı ifade edildi.

ÜGÜMÜ MART AYINDA ONUR ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Tam 74 yıllık köklü geçmişi ve geleneksel Osmanlı mutfağına yaptığı katkılar olan Hünkar Lokantası sahibi Feridun Ügümü, geçtiğimiz Mart ayında, "Onur Ödülü”ne layık görüldü. Gault&Millau Türkiye 2024 Ödül Töreni’nde, Ügümü’nün sahibi olduğu Hünkar Lokantası da, Gourmand Table Geleneksel Mutfak kategorisinde 1 Toque ile derecelendirildi.

ÜNLÜ ŞEF AŞÇI FERİDUN ÜGÜMÜ KİMDİR?

Erzurum’da doğan Feridun Ügümü, 1950 yılında babası tarafından Fatih’te açılan Hünkar Lokantası’nda büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren mutfakta yer alan Ügümü, babasından ve ustalardan aldığı bilgilerle kendini geliştirdi. 2000 yılında Nişantaşı’na taşınan Hünkar Lokantası, Feridun Ügümü’nün önderliğinde varisleri ile Osmanlı mutfağını modern dokunuşlarla sunmaya devam ediyor. Feridun Ügümü’nün misafirperverliği ve lokantanın tarihi dokusu, Hünkar’ı İstanbul’un en özel mekanlarından biri haline getiriyordu.

HÜNKAR LOKANTASI’NDA NE YEMEKLER BULUNUYOR?

Feridun Ügümü bir gazeteye verdiği röportajda, "Hünkar beğendi her gün yapıyoruz. Patlıcan mevsiminde patlıcan yemekleri çoğalıyor. Kış gelince de ayvalı yahni yapıyoruz mesela. Bir Osmanlı yemeğidir. Çünkü eskiden bu topraklarda sebze yokmuş, meyve ağacı da kendiliğinden yetişen bir ağaç. Bu yüzden elmalı, erikli, kayısılı, ayvalı et yemekleri var. Kışın kuru bamya yapıyorum. Zeytinyağlısını veya tavuklusunu yapıyorum. En güzel de kanatla olur. Karidesli bamya yapıyoruz, o da çok güzel oluyor. Eskiden daha çok enerjim varken bamya dolduruyordum ben. Kuru fasulyesiz de olmaz tabii, buz gibi Anadolu yemeğidir. Böreksiz ve pilavsız da olmaz...” şeklinde konuşmuştu.

Çorluspor Teknik Direktörü Ersin Aka kimdir? Neden öldü? Ersin Aka'yı kim öldürdü? Erkin Aka olayı nedir? Mauro Icardi güzel şarkıcıyla bir araya geldi
Sonraki Haber