Dünya Meteoroloji Örgütü: 2024 Yıl sonunda La Niña etkisi bekleniyor!

Okyanusu'nun merkezi ve doğu ekvatoral kesimlerinde deniz sıcaklığı sıcaklıkları büyük ölçüde düşer. Bu soğuma, deniz ve atmosferdeki hava etkilerini etkiler.
içindeki değişiklikler : La Niña, rüzgar, basınç ve yağışlardaki önemli değişikliklere yol açar. Örneğin, ekvatoral sistemler daha güçlü doğu rüzgarları ve Güney Amerika'nın batı kıyılarında daha kuru hava görülürken, Avustralya ve Güneydoğu Asya'da daha fazla yağışa neden olabilir.
El Niño'nun Zıttı Etkiler : La Niña, El Niño'nun tam tersi iklim etkilerine sahiptir. El Niño, Pasifik Okyanusu'ndaki deniz sıcaklıklarının artması ve küresel hava durumu üzerinde sıcaklık etkileri yaratırken, La Niña bu sıcaklıkları düşürerek kablosuz bir etki yaratır.
Küresel Etkiler : La Niña'nın etkileri tropikal bölgeyle sınırlıdır; Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Asya gibi farklı verilerin hava durumları üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin, bazı veriler kuraklık, bazıları ise aşırı yağışlar ve fırtınalar görülebilir.
La Niña, iklimin doğal değişimlerinin bir parçası olup genellikle birkaç yıl süren bir döngü içinde ortaya çıkar. Ancak etkileri, yoğunluğu ve süresine bağlı olarak oldukça değişken olabilir.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı