Teknoloji devlerinin patronları neden tarım arazilerine yatırım yapıyor?

Dünyanın en zengin iş insanları tarım arazilerine yatırım yapıyor. Microsoft kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarım arazisinin sahibi olurken, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da son yıllarda aldığı arazilerle ülkedeki en büyük arazi sahipleri listesinde 25. sırada yer aldı. Peki dünyanın en zenginleri, teknoloji devlerinin patronları neden tarım arazilerine yatırım yapıyor? İşte detaylar...

ABD merkezli The Land Report (Arsa Raporu) dergisinden derlenen bilgilere göre, teknoloji işi yapan milyarderlerin son yıllarda yaptığı toprak yatırımı her geçen gün artıyor.

Teknoloji şirketleri sahipleri arasında en fazla toprağı bulunan iş insanı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos oldu. Bezos, sahip olduğu 420 bin akre (yaklaşık 1,7 milyon dönüm) arsa ile listede 25. sırada yer alıyor. İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 5 bin 461 kilometrekare (5,4 milyon dönüm) olduğu düşünülürse Bezos'un ABD'de İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 3'te 1'i kadar toprak sahibi olduğu anlaşılıyor.

İLK SIRADA EMMERSON AİLESİ YER ALIYOR

İlk 100 Arsa Sahibi Raporu'na göre ilk sırada Emmerson ailesi yer alıyor. ABD'de kereste, yenilenebilir enerji ve tarım gibi alanlarda faaliyet gösteren ailenin 2,4 milyon akre (9,7 milyon dönüm) arazisi bulunuyor. Bu da İstanbul'un 1,8 katı büyüklüğüne denk geliyor. Listede 2. sırada 2,2 milyon akre (8,9 milyon dönüm) ile John Malone, 2 milyon akre (8,09 milyon dönüm) ile Ted Turner, 1,7 milyon akre (6,8 milyon dönüm) ile Stan Kroenke ve 1,6 milyon akre (6,4 milyon dönüm) ile Reed ailesi yer alıyor.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı Dilan Polat korumalara rağmen yüzündeki morlukları gizleyemedi! Mindfulness nedir? Ne anlama gelir?
Sonraki Haber