Duş alırken uygulayacanız bir hareket hayatınızı etkileyecek! Stresten kurtaran o yöntem...

DUŞTA NEDEN AĞLIYORUZ

Rahatlama sağlar: Sıcak suyun kasları gevşetmesi ve stresi azaltması, duşta ağlamayı rahatlatıcı bir deneyim haline getirir. Aynı zamanda, gözyaşları da stres hormonlarının atılmasına yardımcı olur.
Duyguları ifade etme imkanı sunar: Duş ortamının mahremiyeti ve sessizliği, duygularımızı çekinmeden ifade etmemize imkan tanır. Bu sayede, biriktirdiğimiz duyguları dışarı atarak kendimizi daha iyi hissederiz.
Yaratıcılığı teşvik eder: Duşta, zihnimiz dış etkenlerden uzaklaşarak daha özgürce çalışır. Bu da, yeni fikirler üretmemize ve problem çözme becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olabilir.
Katarz sağlar: Ağlamak, travmatik veya zorlayıcı deneyimlerle başa çıkmamıza yardımcı olabilir. Duşta ağlamak da bu tür deneyimleri kabullenmemize ve duygusal olarak iyileşmemize katkıda bulunabilir.

DOKTORLARDAN AÇIKLAMA GELDİ ?

Birçok doktor, duşta ağlamanın zararsız ve hatta faydalı bir davranış olduğunu savunuyor. Ağlamanın, duygusal ve fiziksel sağlığımız üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu biliniyor. Duşta ağlamak da bu olumlu etkilerden yararlanmamızı sağlayabilir.

Marmara denizi 10 ay boyunca dinlendi! Büyük deprem kapıda mı? Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Taraftarın hayalleri gerçeğe dönüşüyor Serhat Akın için üst düzey Fenerbahçeli yöneticiden tehdit mesajı Meteoroloji'den 29 Eylül 2024 Pazar günü için tahminler yayınlandı! Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Ahu Tuğba son yolculuğuna uğurlandı...