E Bordro sorgulama nasıl yapılıyor?

Memur ve sözleşmeli personeller 15 Mart günü yani yarın maaşlarını alacak. 2018 yılı memur zamlı maaşları yarın hesaplara yatacak. Zam alan memurlar e bordro ile mart zamlarını görebilirler. E Bordro sorgulama memur ve sözleşmeli personeller tarafından merak edilen konular arasında. Peki E Bordro sorgulama nasıl yapılıyor? Nereden görülebiliyor? Bordo sorgulama hangi siteden öğreniliyor? Detaylar haberimizde...

2018 yılı memur zamlı maaşları yarın hesaplarda olacak. 15 Mart'ta yatacak maaşlarında,2018 yılının ilk yarısında derecesine ve kıdemine göre zam alan memurlar E bordo sorgulama ile sistemi ile zamlarını görebiliyorlar. E bordo sorgulama sisteminin işlemin nasıl yapılacağı ise çalışanlar tarafından heyecanla araştırılıyor.Vatandaşlar tarafından merak edilen konuyu sizler için araştırdık. Peki E Bordro sorgulama nasıl yapılıyor? Nereden görülebiliyor? Bordo sorgulama hangi siteden öğreniliyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

E BORDO SORGULAMA İŞLEMİ

Bilindiği üzere her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor. Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bordrolara artık internetten ulaşmak mümkün. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden memurların sorgulamasına açılan bordrolar artık buradan değil, e-Devlet sisteminden görüntülenebiliyor. e-Devlet Kapısı'ndan e-Bordro sorgulama işlemini yapmak için sadece T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmek yeterli oluyor. Böylece çok kısa sürede istediğiniz tüm bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Öncelikle www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama linki üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekir. E-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra E-Bordro sorgulama sayfası üzerinden ilk adım olarak 'Yıl Seçiniz' butonunu kullanarak görüntülemek istediğiniz yılı seçin.

MALİYE BAKANLIĞI E BORDRO UYARISI: Maliye Bakanlığının 02.07.2015 tarihli Genelgesi uyarınca Maaş Bordroları 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren yalnızca e-devlet kapısından alınabilmektedir. (https://www.turkiye.gov.tr/) Söz konusu Genelge nedeniyle bu tarihten itibaren Mutemetliklerden maaş bordrosu verilememektedir.

Not: İş Bankasında interaktif hesabı bulunanlar e-devlet şifreleri olmadan da interaktif hesaplarına giriş yaptıktan sonra e-devlet linkine tıklayarak e-devlet kapısına geçiş yapabilirler.

E DEVLET

e-devlet, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.

e-Devlet sistemi'ne T.C Kimlik Numarası kullanarak kolayca girmek mümkündür. Siteye PTT'den alınacak şifre ile, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatta sahip olanlar Mobil İmza ile, smart kart ve okuyucu kullanarak Elektronik İmza sistemi ile ve çipli T.C. Kimlik Kartı ile girilebilmektedir.Bu projenin sorumlusu Türksat A.Ş.'dir. Gerekli altyapının kurulması, devlet hizmetlerinde hem bilgi, hem iletişim, hem de kalite standartlarının belirlenmesinde bu kurum sorumludur.

TÜRKİYE.GOV.TR PROJESİ NEDİR?

Uluslararası internet alan adı tanımlamasıyla Turkiye.gov.tr, Türkçe karakter kullanım yasasına göre "Türkiye.gov.tr" olarak tanıtımı yapılan, tanıtımda "e-Devletin kapısı 12 Aralık'ta genişliyor" sloganıyla yola çıkılan e-devlet uygulamalarını bir tek adres altında toplanmasını sağlayan elektronik vatandaşlık bilgi ve talep güncelleme hizmeti veren bir kamu sitesidir.

2008 CeBIT Bilişim Eurasia 5.salondaki "Devletin Kısayolu" adında bir tanıtım semineri sonrası kamu oyuna tanıtımı yapılmıştır.

18 Aralık 2008 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "e-devlet kapısı" hizmete açılmıştır.

e-Devlet Kapısı, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları gözetilerek elektronik ortamda, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ortak bir nokta üzerinden vatandaşa ulaştırılması amacıyla hazırlanan olan bir yapıdır.

türkiye.gov.tr'de doğum, askerlik ve birçok konu ile ilgili A'dan Z'ye her türlü işlem hakkında bilgi veren yazılar ve şifre ile giriş yapıldığında birçok başvuru işlemleri, rezervasyon işlemleri, borç işlemleri, sınav bilgileri ve daha fazla işlemlere 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilmektedir.

151 kurum tarafından sunulan 1083 adet hizmetin bulunduğu türkiye.gov.tr'nin 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

VERİLEN HİZMETLER NELERDİR?

151 kurum tarafından sunulan 1083 adet hizmetin bulunduğu türkiye.gov.tr'nin 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.
Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dahil olduğu sistemde; sabıka kaydı sorgulama,, Sgk emekli-çalışan işlemleri,, üniversite öğrenci kaydı gibi[pek çok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir.

Hizmet Döküm Belgesi
Adli Sicil Belgesi
Adres Durum Belgesi
SGK Tescil Belgesi
Vergi Borcu sorgulama
Trafik Cezası sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Tapu Bilgileri Sorgulama
Öğrenci Belgesi

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllardır yürüttüğü Mernis uygulamasının hayata geçmesiyle her vatandaşın nüfus cüzdanında bulunan bir numaradır.

Mernis projesinin sonucu olan kimlik numarası verilmesi sürecinde ülke nüfus kütüklerinde yer alan ölmüş olanlar da dahil olmak kaydıyla 1999 yılı sonu itibarıyla 122.145.860 kişi kaydının veri olarak sisteme girilmesi tamamlanmıştır.

22 Ekim 2000'de her Türkiye vatandaşına tek bir Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verilerek uygulamaya alınmıştır.

Uygulamanın amaçları:

Vatandaşlar arasında yaygın olarak kullanılan isim benzerliğinden (ad ve soyadı) ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılması.
Birey kimlik tespitinin hızlı bir şekilde yapılmasının sağlanması.
Bireyin doğumundan itibaren tüm işlemlerinin ortak bir numara ile yürütülmesinin sağlanması.
Kamu kuruluşları arasında bilgi alışverişinin kolaylaştırılması, vatandaşa daha hızlı ve güvenli hizmet verilmesinin sağlanması gibi amaçları kapsamaktadır.
T.C. Kimlik No, on bir (11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye vatandaşlarına verilmiş 11 rakamdan oluşan kişiye özgü bir sayıdır.

Üzerinde basit bir pariteyle hata bulma özelliği bulunmaktadır; ilk 10 rakamın toplamının birler basamağı, 11. rakamı vermektedir. Bu algoritmayı kullanan oluşturucularla yaklaşık 900 milyon kadar geçerli TC kimlik numarası üretilebilmektedir.

Ayrıca; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 7 katı ile 2, 4, 6 ve 8. rakamın toplamının 9 katının toplamının birler basamağı 10. rakamı; 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı 11. rakamı vermektedir.

Bayern Münih Barcelona canlı izle Euroleague S Sport Plus şifresiz Bayern Münih Augsburg canlı izle beIN Sports 3 şifresiz canlı izle Putin'den tehdit: Yeni silah sistemleri Avrupa'yı vurabilir!
Sonraki Haber