E-devlet çöktü mü? Vergi yapılandırması nasıl yapılacak? Son tarih ne zaman?

Kamu idareleri, belediyeler ve Maliye Bakanlığı'na olan borçları ödemekte zorlanan vatandaşlara yönelik vergi yapılandırılmasının süresi uzatıldı. Yapılandırma ve ödeme yapmak isteyen vatandaşlar sisteme erişimde sıkıntı yaşıyor. E-devlet çöktü mü? Vergi yapılandırması nasıl yapılacak? Son tarih ne zaman? Haberimizde detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Yapılan açıklama ile vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırmasında başvuru süresinin uzatıldığı duyuruldu. Maliye Bakanlığı, belediyeler ve diğer kamu idarelerne olan borçların yeniden yapılandırılmasını sağlayan uygulama için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar sisteme girmekte zorluk çekiyor. E-devlet çöktü mü? Vergi yapılandırması nasıl yapılacak? Son tarih ne zaman? Haberimizden bu soruların yanıtlarını ve açıklayıcı bilgileri öğrenebilirsiniz.


SON TARİH NE ZAMAN?
Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırmasında süre uzatıldı. Yapılandırma için süre 27 Ağustos 2018'e kadar uzatıldı. Başvuru süresi bu gece doluyordu. Yapılandırma kapsamında her türlü vergi ve prim borcu taksitler halinde ödenebiliyor.

VERGİ BORÇLARI SORGULAMA


E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ?
Maliye Bakanlığı, belediyeler ve kamu idarelerine olan borçların yapılandırılması için harekete geçen vatandaşlar e-devlet'te yoğunluk yarattı. Yapılandırma için son gün olan bugün (31 Temmuz 2018) sistem zaman zaman durma noktasına geldi. Ancak vergi yve hrim borçları yapılandırma süresi uzatıldı.


VERGİ YAPILANDIRMASI NASIL YAPILACAK?
Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayınlanan metinde, "Bilindiği gibi, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanundan yararlanmak isteyen borçluların 7143 sayılı Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın son günü 31 Temmuz 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idarelere (tahsil dairelerine) başvurmaları gerekmektedir.

Bilindiği gibi, 2017 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisinin ikinci, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların dokuzuncu, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların yedinci ve 2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin ödeme süreleri 31 Temmuz 2018 Salı günü sona ermektedir.

Bu nedenle, 7143 sayılı Kanuna ilişkin başvuruların alınması ve diğer taksit ödemeleri sırasında vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla 30 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 19:00' a kadar, 31 Temmuz 2018 Salı günü ise saat 23:59' a kadar tüm vergi daireleri açık bulundurulacaktır" ifadeleri yer almıştı.

 

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur. Teşkilat yapısı ve görev alanları, 5345 Sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile düzenlenmiştir.

Kurumsal Yapı
Gelir İdaresi Başkanlığı, merkez ve doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak örgütlenmiştir.

Merkez teşkilatı
Başkanlığın merkez teşkilatı ana hizmet, danışma ve yardımcı hizmet birimlerinden oluşmaktadır.

Ana hizmet birimleri
Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı
Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı
Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığı
Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı

Danışma birimleri
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Hukuk Müşavirliği
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Yardımcı hizmet birimleri
İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

Taşra teşkilatı
5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca taşra teşkilatı, 29 ilde örgütlenmiş 30 Vergi Dairesi Başkanlığı ile 52 İl Defterdarlıkları bünyesinde yer alan gelir birimlerinden oluşmaktadır. Vergi Dairesi Başkanlıkları; grup müdürlükleri, bunlara bağlı müdürlükler, şubeler ile vergi dairesi müdürlükleri ve komisyonlardan oluşmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde 442 Vergi Dairesi ve 20.000 A kadro kariyer kadro Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı ve 22.126 büro memuru, şoför, güvenlik, veznedar ve hizmetli personel çalışanı ile kayıtlı vergi mükelleflerine yüz yüze ve internet ortamında hizmet vermektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde 437 Vergi Dairesi Müdürlüğü ve 557 merkez, 40.659 taşra olmak üzere toplam 41.236 çalışanı ile kayıtlı vergi mükelleflerine yüz yüze ve internet ortamında hizmet vermektedir.

Manchester City'nin yıldız golcüsü Erling Haaland'a hapis şoku Gazeteci Hakan Sataroğlu kimdir ve neden saldırıya uğradı? Fenerbahçe için penaltı kararı! İşte o pozisyon
Sonraki Haber