E-kampüse neden girilmiyor? Nasıl giriş yapılır? Şifre nasıl alınır?
E-kampüs pek çok öğrenci tarafından kullanılıyor. Trends'lerde aranan konular arasında ise e-kampüse giremiyorum sorgusu yer alıyor. Sınav dönemlerinde e-Kampüs giriş ekranını sıklıkla öğrenciler tarafından kullanılıyor. Peki e-kampüse neden girilmiyor? Detaylar haberimizde...
e-kampüse neden girilmiyor? e-Kampüs pek çok öğrenci tarafından kullanılıyor. Sıklıkla kullanılan eKampüs'e nasıl üyelik yapılacağı merak edilirken aynı zamanda Trends'lerde aranan sorgular arasında e-kampüse giremiyorum ifadeleri yer aldı. Peki e-kampüse neden girilmiyor? Merak edilen detaylar haberimizde...
E-KAMPÜS GİRİŞ
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğrenme Teknolojileri Ar-ge Merkezi tarafından düzenlenen “Anadolum: e-Kampüs Sistemi” tanıtım ve eğitim toplantısı yapıldı. 8 Mart Salı günü Salon 2003’te düzenlenen etkinlik, çok sayıda öğretim elemanının katılımı ve Uzman Mesut Aydemir'in sunumuyla gerçekleştirildi.
E-Kampüse giriş için tıklayınız!
E-Kampüse giriş sağlanabiliyor.
Sistemin tanıtım videosuyla başlayan sunumda Uzman Mesut Aydemir, ders sorumlusu ve ders moderatörlerinin yapması gerekenleri, öğrencilerin sisteme katkısı, sistemin kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. Genellikle Açıköğretim Fakültesi ve uzaktan öğrenme üzerine yoğunlaşan interaktif eğitimlerin gerçekleştirileceğini belirten Aydemir, “Anadolum e-Kampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir.
SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ
Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu 6 Enstitü (4’ü yüksek lisans ve doktora düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
Anadolu Üniversitesi pek çok ilke imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.
Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmaya çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır.
Anadolu Üniversitesinin güvenli ve çağdaş kampüslerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 315.00’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün öğrencilere 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca kütüphane bölgesinde gece 12:00-01:00 saatleri arasında sıcak çorba/çay/kahve ücretsiz olarak öğrencilere ikram edilmektedir. 12.330 m2 alana yayılmış olan merkez kütüphanede, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilme, kampüste bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir. Üniversite tarafından öğrenciler için günde üç öğün (sabah kahvaltısı+öğlen+akşam) yemek servisi de sunulmaktadır.
Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanılarak tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle övünç duyduğumuz Üniversitemiz dünyaya kucak açmaktadır.
Kuruluş Tarihi 6 Kasım 1958
Öğrenim Dili Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça
Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI
Üniversite Türü Devlet
Fakülte Sayısı 12 (3’ü Uzaktan Öğretim uyguluyor)
Devlet Konservatuarı Sayısı 1
Yüksekokul Sayısı 2
Meslek Yüksekokulu Sayısı 2
Enstitü Sayısı 6 Enstitü (4'ü Yüksek Lisans ve Doktora Düzeyi)
Araştırma Merkezi Sayısı 30
Öğretim Elemanı Sayısı 1505
İdari Personel Sayısı 1552
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Lisans) 13.458
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Önlisans) 978
Lisansüstü Öğrenci Sayısı (Yüksek Lisans ve Doktora) 4852
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Toplam) 19.288
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Aktif) 814.895
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Pasif) 2.247.738
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Aktif-Pasif) 3.062.633
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı 3279