e-Okul giriş ekranı... E Okul Veli Bilgilendirme sistemine ( e-Okul VBS ) giriş

Milyonlarca öğrenci ve veli e-Okul giriş ekranı aracılığıyla not bilgilerini ve devamsızlıklarını kontrol edebiliyor. E Okul Veli Bilgilendirme sistemi aracılığıyla veliler öğrencilerinin durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. İşte e-Okul giriş ekranı ve E Okul Veli Bilgilendirme sistemi ile ilgili tüm detaylar...

Okullardaki sınavların ardından öğrenciler notlarını e-Okul giriş ekranı aracılığıyla öğreniyorlar. Öğrencilerini kontrol altında tutmak isteyen veliler de e-Okul üzerinden devamsızlıkları veya derslerini kontrol edebiliyorlar. Sizler de e-Okul'a giriş yapmak ve devamsızlıklarınızı sorgulamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı, veli ve öğrencilere E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile bir çok bilgiye anında ve kolay erişim imkanı sağlıyor. Veliler öğrencilerin notlarını ve devamsızlıklarını e-okul üzerinden takip edebilirken öğrencilerin de bu bilgilere erişimi sağlanmış oluyor. TEOG sonuçlarının açıklanması ve nakil işlemleri gibi bir çok konuda e-okul veli bilgilendirme sistemi devreye giriyor.

e-Okul VBS üzerinde iki türlü hizmet bilgisi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Yönetim Bilgi Sistemi olurken diğeri ise Veli Bilgilendirme Sistemi.Öğretmenler kendilerine ayrılan Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilerin tüm bilgilerini sisteme girebiliyor ve velilere bilgileri sunuyorlar.

Veliler ise kendilerine ayrılan kısımdan öğrencinin T.C. kimlik numarasını, öğrencinin okul numarasını ve güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabiliyorlar.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra öğrenciye ait tüm bilgiler sıralanmaktadır. Bunlardan bazıları;

Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu

ÖĞRENCİ YADA VELİ E-OKUL'UN SAĞLADIĞI BİLGİLERE NASIL ULAŞIR?

1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.

2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.
3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Veli Bilgileri altında bulunan alanlar;
Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Baba Bilgileri altında bulunan alanlar;
Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Baba Kimlik No: Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;
Anne Uyruğu: Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;
Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.

100 bin dolar hedefi! Kadıköy’de Bitcoin için lokma dağıttılar Fenerbahçe Beko'da Son Dönem Transfer Gelişmeleri Lucas Torreira Galatasaray'da 'dalya' diyecek
Sonraki Haber