Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte o tarih

Her yıl binlerce kişinin ehliyet almak için girdiği sınava çok az bir zaman kaldı. Ehliyet sınavı için artık kısa bir süre kaldı. MEB tarafından her yıl 5 kez düzenlenen sınav için adayların heyecanı dorukta. Sürücü adayları ise sınavın yapılacağı o tarihi araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Ehliyet sınavı 7 Ekim'de yapılacak. Ehliyet sınavında 70 puan ve üstü alan adaylar direksiyon sınavına girme hakkı kazanacak. Peki Ehliyet sınavında ne tarz sorular sorulur? Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Bu soruların ve Ehliyet sınavı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyin cevabı haber özette...

Ehliyet sınavı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde 2017 yılında yapılan 3. ehliyet sınavının sonuçları açıklanmıştı. MEB tarafından her yıl 5 kez düzenlenen sınav için adayların heyecanı dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Ehliyet sınavı 7 Ekim'de yapılacak. Ehliyet sınavında 70 puan ve üstü alan adaylar direksiyon sınavına girme hakkı kazanacak. Peki Ehliyet sınavında ne tarz sorular sorulur? Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Şimdi tüm sürücü adayları 4. sınavın yapılacağı tarihi araştırıyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Bu soruların ve Ehliyet sınavı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyin cevabı haber özette...

EHLİYET SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ehliyet sınavında geçmiş yıl soruları önemlidir. Bu nedenle adaylar sınav öncesinde geçmiş yıl sorularına bakarak çalışma yapabilirler. Testten 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında aracın tanınması ile ilgili genel sorular sorulur. Aracın çalıştırılması, hızlanma, eğimli yolda durup hareket etme, geri geri gelme, geçiş kurallarına uyma gibi noktalar sınavda dikkate alınan noktalardır. Adayın sınav esnasında yaptığı her hata, puan kaybına yol açar. Sınavda adayların hata yapmasına en fazla sebep olan etmen, heyecandır. Adayların heyecanlarını yenerek hata oranını en aza indirmelidir. Direksiyon sınavından yeterli puanı alan adaylar, stajyer ehliyet sahibi olurlar.

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

2017 yılı ehliyet sınavlarının dördüncüsü 7 Ekim’de yapılacak. Sınavdan en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak ve direksiyon sınavına girecek. Adaylar sınav giriş belgelerini Milli eğitim Bakanlığı internet sitesinden veya sürücü kurslarından alabilecek. 2017 yılı son ehliyet sınavı da 23 Aralık’ta yapılacak.

STAJYER EHLİYET

Direksiyon sınavını başarıyla geçenler, stajyer ehliyet sahibi olurlar. Stajyer olarak geçirilen iki yıllık sürede adaylar, 75 ceza puanına ulaşılmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşanların ehliyetlerine el konulur. Ehliyeti alınan sürücüler, psikoteknik teste girerek belge alırlar. Yeniden ehliyet alımı için bu belge ile sürücü kursuna başvurularak ehliyet sınavına girilmesi gerekir.

TRAFİKTE CEZA ALINMASINA SEBEP OLAN DURUMLARDAN BAZILARI;

- Kırmızı ışık ihlali, 20 ceza puanı
- Şerit değiştirme kurallarına uymamak, 20 ceza puanı
- Ehliyet belgesi sınıfı dışında araç kullanmak, 20 ceza puanı
- Hızın düşürülmesi gerektiği yerde hızlı gitmek, 15 ceza puanı
- Emniyet kemeri takmamak, 15 ceza puanı
- Muayene süresi geçtikten sonra trafik polisi tarafından yakalanmak, 10 ceza puanı
- Ehliyeti yanında bulundurmamak, 5 ceza puanı

2017 YILINDA EHLİYET SINAVI 5 DEFA YAPILACAK!

Sıradaki sınav 07 Ekim 2017 tarihinde yapılacaktır. Daha sonra 23 Aralık 2017 tarihinde sınav yapılacaktır.

ELEKTRONİK EHLİYET SINAVI UYGULANAN İLLERDE TEORİK SINAVI AYLARCA BEKLEMEK GEREKMİYOR!

Sınav tarihleri incelendiğinde 07 Ekim 2017 ile 23 Aralık 2017 Ehliyet sınavları arasında 2 buçuk ay gibi bir süre olduğu görünmektedir. Ehliyet kurslarına başvuru yaparken bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Tabi ki kimi pilot illerde e-sınav(elektronik ehliyet sınavı) yapılmaktadır. Elektronik sınav yapılan illerde 15 günde bir ehliyet sınavları yapılmaktadır. Bu illerde sınav biter bitmez sonuçlar alınıyor ve en yakın tarihli direksiyon sınavına girebiliyorsunuz. Genel olarak ta direksiyon sınavları ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan 2-3 hafta sonra yapılmaktadır.

2017 TEORİK SINAV VE DİREKSİYON SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 yılı direksiyon ve ehliyet sınav ücretleri ne kadar olduğuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştır. 2017 yılı itibariyle teorik sınav ücreti 60 TL direksiyon sınav ücreti 80 TL'dir.

SÜRÜCÜ KURSU SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bu makale siz değerli sürücü adaylarının kurs seçiminde ne gibi değişkenlere dikkat etmesi ve sürücü kursu fiyatlarının ne kadar olduğunun anlaşılması amacıyla yazılmıştır. Değişen ehliyet sınav sistemiyle birlikte özellikle verilecek direksiyon eğitimin kalitesi ortaya çıkmaktadır. Bu eğitim kalitesini belirlemek siz sürücülerin elinde. Sürücü kursu seçiminin kalitesi tabi ki iyi bir araştırmadan geçiyor. Sizlerden gelen geri bildirimlerle bu yazıyı yazmaya karar verdik.

SÜRÜCÜ KURSU EHLİYET FİYATLARI VE MALİYETLERİ

2016 Yılı itibariyle taban fiyat uygulamasına geçilmiştir. 2017 yılında da uygulama devam etmektedir. Her il için belirlenen fiyatlar dahilinde sürücü kursları fiyat vermek zorundadır. Bu fiyatın altına düşen veya üstüne çıkan sürücü kursu haksız rekabete neden olacağı için tespiti halinde ceza alması söz konusu olacaktır.

SÜRÜCÜ KURSU TABAN FİYATLARI

M Ehliyet sınıfı fiyatı: 990 TL
A1 Ehliyet sınıfı fiyatı: 990 TL
A2 Ehliyet sınıfı fiyatı: 1200 TL
A Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
B1 Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
B Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
B (OTOMATİK) Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
B (ENGELLİ) Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
F Ehliyet sınıfı fiyatı: 1200 TL
G Ehliyet sınıfı fiyatı: 600 TL
100 CEZA PUANI EĞİTİMİ: 600 TL
B sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 900 TL
B sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1500 TL
B sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 900 TL
B sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1900 TL
A1 sınıfından, A2 sınıfına fark fiyatı: 600 TL
A1 sınıfından, A sınıfına fark fiyatı: 800 TL
A2 sınıfından, A sınıfına fark fiyatı: 800 TL
A1-A2-A sınıflarından, B sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
B-C-D-F-G sınıflarından, A1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
B-C-D-F-G sınıflarından, A2 sınıfına fark fiyatı: 950 TL
B-C-D-F-G sınıflarından, A sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
C1 sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
C1 sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
C1 sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
C sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
C sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1200 TL
D1 sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
D1 sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1850 TL
D1 sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1400 TL
D sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
D sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
F sınıfından, B sınıfına fark fiyatı: 1200 TL
G sınıfından, B sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
G sınıfından, F sınıfına fark fiyatı: 800 TL
B (OTOMATİK) sınıfından, B (MANUEL) sınıfına fark fiyatı: 800 TL
F-B-C1-C-D1-D sınıfından, FE-BE-C1E-CE-D1E-DE sınıfına fark fiyatı: 1300 TL

NOT: YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ FİYATLAR İSTANBUL İÇİN GEÇERLİDİR. HER İLİN TABAN FİYATI FARKLIDIR. BÜYÜK ŞEHİRLERDE TABAN FİYATLAR GENEL OLARAK YÜKSEKTİR. KÜÇÜK ŞEHİRLERDE TABAN FİYATLAR DAHA DÜŞÜK OLACAKTIR.

EHLİYET MALİYETLERİ NASIL HESAPLANIR?

Sürücü kursu fiyatları + Teorik sınav ücreti + Direksiyon sınav ücreti + Üste verdiğimiz linkte harç ücretleri şeklindedir.

Örnek verecek olursak A1 sınıfı için 990 TL + 70 TL + 80 TL + 282,20 TL = 1362 TL bir masraf çıkıyor.

SÜRÜCÜ KURSUNUN BAŞARI ORANLARI ÖNEMLİ MİDİR?

Kursun direksiyon sınavlarındaki başarı oranı yüksek olması avantajınıza olabilir. Direksiyon sınavlarındaki başarı oranları bir nevi kursun prestijini yansıtır. Bunun yanında verilen eğitimin kalitesini de ortaya koyar. Kursun araçlarının yeni olması sınavınız açısından nispeten faydalıdır. Yeni araçların tepki süresi hızlıdır. Kullanımı rahattır. Zaten kurslar araçları yeniyse bunu belirtmektedir.

Eğitim gördüğünüz araçla sınava girmeniz önemlidir. Alanında uzman kurslar planlama yaparken bu gibi unsurlara dikkat ederler. Sonuçta usta şoförlerin bile yeni bindikleri arabaya yarım saatten önce alışamadığı kesindir. Hele ki sizin gibi ilk defa sınava girecek adayları düşününce işler bir hayli zorlaşabilir. Teorik eğitimlere katılmanız faydanıza olacaktır. Teorik eğitim planını kurstan alabilirsiniz.

2017 DİREKSİYON SINAVI EĞİTİMİ KAÇ SAATTİR?

Direksiyon sınavına hazırlık eğitiminin kaç saat olduğunu öğrenmek istiyorsanuz oluşturduğumuz sayfayı ziyaret etmek için tıklayınız.

Direksiyon eğitimini eksiksiz alacağınızı teyit etmeniz gerekiyor. Bu eğitim bireysel eğitim şeklinde olmalıdır. Örneğin: başka bir adayın sürdüğü araçta arkada oturduğunuz zaman eğitim almış olmazsınız, sadece seyahat etmiş olursunuz. Arkada oturduğunuz süre yasal eğitim süresi dahilinde sayılmaz. Bununla birlikte yönetmelikte hafif araç belgeleri için 2 saat, ağır araç belgeleri için en az 4 saat gece eğitimi almaları da gerekiyor. Direksiyon sınavı çalışma saatleri 07:00 ile 23:00 arasında gerçekleştirelebilir.

KURSUN VERDİĞİ DİREKSİYON EĞİTİMİ YETMEZSE, KURSTAN EKSTRA DERS ALABİLİR MİYİM?

Kursun verdiği direksiyon eğitimi yetmezse, kurstan ders saat ücretini ödeyerek ekstra ders alabilirsiniz.

EHLİYET TEORİK SINAVI İLK GİRİŞ ÜCRETİ NE KADARDIR?

Meb tarafından talep edilen teorik sınavı ücreti: 70 TL'dir.

DİREKSİYON SINAVI İLK GİRİŞ ÜCRETİ NE KADARDIR?

Meb tarafından talep edilen direksiyon sınav ücreti: 80 TL'dir.

DİREKSİYON SINAVINDAN KALIRSAM NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEĞİM?

Direksiyon sınavından kalınca hem 80 TL harç ücretini, hem de kursun size vereceği 2 saatlik direksiyon telafi dersinin ücretini ödemeniz gerekiyor. Kursa sınavdan kalınca ne kadar ödeyeceğinizi sormalısınız. Kurslar toplam 200 TL - 250 TL arası bir ücret talep ediyor.

BU ÜCRETLER DIŞINDA HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİP-ETMEDİKLERİNİ SORUN.(DOSYA MASRAFI VS.)

Kurs seçerken artık fiyatın önemi kalmadı. Çünkü taban fiyat uygulaması geldi ve il genelinde aynı fiyat uygulanacaktır. O yüzden kursların kalitesini sorgulamanız gerekmektedir. Aksi halde zaman, emek ve daha çok masraf yapmanıza neden olabilir.

EHLİYET İÇİN EĞİTİM SINIRLAMASI VAR MIDIR?

Ehliyet alabilmek için en az ilkokul mezunu olmanız gerekiyor. Herhangi bir eğitim düzeyinde okumanız engel değil. Öğrenci belgenizle de başvuru yapabilir siniz.

SINAV ARAÇLARI NASILDIR?

Sınav araçları tek direksiyon, çift debriyaj ve çift frene sahiptir. Gerek eğitim görürken gerekse sınavda sağ tarafınızda oturan usta öğretici veya komisyon müdahale edebilirler.

DİREKSİYON SINAVINDAN KALANLARIN SINAV TARİHLERİNİ KİM BELİRLER?

Direksiyon eğitimi dersi sınavlarında başarısız olanların sınav tarihleri ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenir.

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet sınavında toplam 50 soru sorulmaktadır.

2017 EHLİYET SINAVI SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Ehliyet teorik sınav uygulanmasında da MEB önemli bir değişiklik yapmıştır. Normalde sınav saat 11:00'de yapılırken 2017 yılında sınav saat 14:00'te yapılacak. Bunda da en büyük etken sürücü adaylarının ulaşım sıkıntısı nedeniyle sınava geç kalması ve başarısız olmasının önüne geçilmek istenmesidir.

Gelin Görümce Çiğdem kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Instagram adresi Erbain soğukları Türkiye'yi etkisi altına alacak! Gelinim Mutfakta Özlem kimdir? Kaynanası Emral Hanım kim?
Sonraki Haber