Ekrem İmamoğlu'nun diploma ve "yatay geçiş" açıklamasındaki çelişkiler dikkat çekti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite geçmişine yönelik soruşturma devam ederken katıldığı bir YouTube programında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun şaibeli geçiş hakkındaki açıklamasındaki çelişkiler dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 1990 yılında kayıt yaptırdığı Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne yasal olmayan yollardan geçiş yaptığı iddiaları hala aydınlatılmayı bekliyor.
İmamoğlu, üniversite geçmişine yönelik soruşturma devam ederken katıldığı bir YouTube programında açıklamalarda bulundu.
Ancak, İBB başkanının sözlerindeki çelişkiler dikkat çekti. Konuyu birkaç hafta önce yeniden gündeme taşıyan gazeteci Erdem Atay, İmamoğlu'nun çelişkilerini sıraladı.
Buna göre; "Başvuru yaptım, zaten o 3 sene geçişler oldu sonra da iptal oldu. Artık geçiş yapamıyorsun" diyen İmamoğlu'nun ya tarihleri karıştırdığı ya da yalan söylediği görüldü.
Atay, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Yani 1990’dan 1993’e kadar geçiş yapılmış sonra iptal olmuş! Halbuki 1993’de denklik almıştı okulu! O yıldan sonra geçişlerin önü açıldı! Hayatımda böyle saçma bir şey duymadım" ifadelerini kullandı.
ALEMDAROĞLU TORPİLİ
Ekrem İmamoğlu'nun KKTC'de bulunan Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne babasının yakın arkadaşı ve hemşerisi Kemal Alemdaroğlu'nun torpiliyle geçtiği bu yüzden de diplomasının gerçekliliğini olmadığı iddia ediliyor.
İmamoğlu'nun bu yatay geçişi yasal değil, dolayısıyla diplomasının da geçerliliği yok.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi konuyla ilgili yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:
"İddia edildiği gibi 1990-91 yıllarında özel üniversitelerden devlet üniversitelerine geçiş var mıydı? Eğer yoksa o zaman İmamoğlu’nun diploması yok hükmünde mi, yani butlan mı sayılacak? Eğer belli bir not derecesi isteniyor da Ekrem İmamoğlu’nun notları onu tutmuyorsa, o da ikinci bir sıkıntı demek.
Bir iddia da Kıbrıs’taki üniversitedeki bölümünün karşılığı olmadığı halde İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaptıysa o durumda üçüncü sıkıntı ortaya çıkmış demektir.
Bu durumu açıklığa kavuşturmak ise YÖK’ün görevi. YÖK resen inceleme yapıp kamuoyuna bir açıklama yapabilir."