El Confidencial: Türkiye ile ilişkilerin mantığı yeniden başlatılacak!

Türkiye ile İspanya'nın ilişkileri giderek gelişmeye ve derinleşmeye devam ediyor. Türkiye'nin AB ülkeleri ile olan ilişkileri ile taban tabana zıt bir ilişkisi olan İspanya hükümeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi, İspanyol basınında geniş yer buldu. İspanya merkezli El Confidencial'de yayımlanan bir analizde ' Bir grup ülke ile ilişkilerin mantığını yeniden başlatma kararı alındı. Türkiye önem kazandı.' ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya yönetiminin en tepesiyle yaptığı buluşma, İspanyol basınında geniş yer buldu. Türkiye'nin Avrupa'daki en yakın müttefiklerinden biri olan İspanya merkezli El Confidencial'de yayımlanan bir analizde ' Bir grup ülke ile ilişkilerin mantığını yeniden başlatma kararı alındı. Türkiye önem kazandı.' ifadelerine yer verildi. 

İşte El Confidencial'de yayımlanan makalenin çevirisi:

Birçok AB ülkesinin Türkiye ile sık sık karşı karşıya gelmesinden farklı olarak, İspanyol hükümeti, Erdoğan ile hem yatıştırıcı hem de müttefik olarak hareket ediyor. 

TARİHİ BAĞLARA BİR ÖVGÜ

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilk yüz yüze görüşme, İspanya ile Türkiye arasında büyüyen stratejik gündemin iyimser bir değerlendirmesi ve iki ülkenin tarihi siyasi ve ekonomik bağlarına bir övgü niteliğindeydi.

Her iki lider de şu anda Türkiye topraklarında faaliyet gösteren 600'den fazla İspanyol şirketi ile artan ikili ticareti ve güvenlik konularındaki akıcı işbirliğini memnuniyetle karşıladı.

ERDOĞAN, 'ONURLA' KARŞILANDI

Onurla karşılanan ve hükümetin ikinci ve üçüncü başkan yardımcıları Yolanda Díaz ve Teresa Ribera ve Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, Savunma Bakanı Margarita Robles ve Sanayi, Ticaret ve Turizm gibi İspanyol yönetiminin ağır sikletleri tarafından karşılandı.

Toplantı, iki Akdeniz ülkesi arasındaki diplomatik ilişkilerde, Avrupa için bir anormallik olan samimi  bir noktaya sahne oluyor. İspanya ile ilişkileri, büyük ölçüde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin çeşitli üye ülkeleri ile sürdürdüğü ilişkilerin tam tersi.

MADRİD, ANKARA'YA HER ZAMAN MÜTTEFİK GİBİ DAVRANDI

Son yıllarda Erdoğan hükümeti, başka diğerlerinin yanı sıra, birçok alanda çatıştığı Fransa, Almanya veya Hollanda gibi ülkelere karşı 'savaşan bir profil' ile karakterize edildi. Aksine, Madrid, Ankara'ya karşı her zaman müttefik muamelesini sürdürdü. 

'TÜRKİYE ÖNEM KAZANDI'

Sánchez ve çevresi, selefi Mariano Rajoy'u uluslararası düzeyde çok aktif bir rol oynamadığı için her zaman eleştirmiş ve önceki yönetimi yurtdışındaki olaylar karşısında pasif kalmakla suçlamıştı. Buna karşılık, mevcut hükümet içinde 'Seçilmiş bir grup ülke ile ikili ilişkilerin mantığını yeniden başlatma isteği var ve Türkiye önem kazandı.'

ERDOĞAN İÇİN İSPANYA İLE OLAN İLİŞKİLER ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Erdoğan için İspanya, Türkiye'nin diğer ülkelerle istediği ilişkinin örneğidir. Toplantının öneminin altını çizmek için her iki hükümet de diğerlerinin yanı sıra ekonomi ve ticaret, yenilenebilir enerji, su yönetimi, iş, spor, bilim ve doğal afetler konularında ikili anlaşmalar imzaladı.

Analistlerin görüşüne göre, 'Türkiye'ye böyle bir yatırım yaparak ya hata yaptığınızı zannedip Türkiye'den çekilirsiniz ya da tam tersine ülkenin potansiyeline güvenir ve karınızı katlarsınız' dedi ve ekledi: 'Uzun vadeli yatırımlarla bugünün Türkiye'sini değil, 2030'u düşünürsünüz'.

Greeicy Rendon evli mi? 22 Kasım Cuma borsa haftanın son gününü değer kazancı ile tamamladı! Gazze'de İslami Cihad ve Kassam Tugayları komutanları öldürüldü!
Sonraki Haber