Elazığlı çiftçi tarlasına fidan dikeyim derken tek parça Bizans mozaiği buldu

Elazığ'da yaşayan Mehmet Emin Sualp, 2020 yılında satın aldığı ve fidan dikmek için çukur açtığı tarlasında çeşitli desenlerde mozaik yapısının olduğunu keşfetti. Yetkililere başvuran Sualp, Roma ve Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu düşünülen tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasını sağladı. 120 bin TL'ye alınan tarlaya şimdi değer biçilemiyor.

ELAZIĞ VALİSİ: ETKİLEYİCİ BİR ESER

Elazığlı çiftçi Mehmet Emin Sualp'in fidan dikmek isterken fark ettiği mozaik izleri tarihi bir keşfe neden oldu. Tarlada yapılan kazı çalışmalarında 84 metrekarelik tek parça halinde Roma ve Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu düşünülen taban mozaiği ortaya çıkarıldı.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, bölgedeki incelemesinde, "Yaklaşık 84 metrekarelik alana yayılan bu mozaik, bölgedeki hayvan varlıklarını tasvir ediyor. Tek parça halinde ve gerçekten etkileyici bir eser" dedi.

ALTINDA PEŞ PEŞE ZİRVE Polis katili Piton 82 grubu üyesi mi? Galatasaray'a derbi galibiyetini zehir eden haber! Taraftarlar yıkıldı 'Damatsız düğün' yaparak fenomen olan Kübra'nın veda mektubu... Şeyda polisi şehit eden katil hiç cezaevine girmemiş! SGK'dan milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren düzenleme!