Elebaşı Gülen Bahai dini kitabı El Akdes’e göre mi gömüldü?

FETÖ’nün elebaşısı Fetullah Gülen’in ölümü, “Allah’ın rahmetine kavuştu” yerine, “ruhunun ufkuna yürüdü” şeklinde ilan edilmişti. Bu cümlenin de Bahailik Dini inanışından kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı. Cenaze töreninde tekbir ve salavat getirilmesini yasaklayan FETÖ’nün itikadî olarak nereye dayandığını da ortaya çıkmış oldu.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü,ancak cenazesi ile ilgili tartışmalar bitmedi.

FETÖ’DE BÜYÜK TARTIŞMA VE KAOS YAŞANIYOR!

Pensilnvanya’da başlayan ve her yere yayılan bu tartışmalardan biri de, FETÖ elebaşısının ölümü sonrası verilen ilan ve cenaze töreninde yapılanlar ile gömüldüğü yer öne çıktı. FETÖ’nün elebaşısı Fetullah Gülen’in ölümü, ”Allah’ın rahmetine kavuştu” yerine, “ruhunun ufkuna yürüdü” şeklinde ilan edilmişti. Bu ilan sonrası yapılan araştırmalarda, bu cümleninde Bahailik dini inanışından kaynaklı olduğu ortaya çıkmıştı.

TERÖRİSTBAŞI FETULLAH GÜLEN BAHAİLİK DİNİNE GÖRE Mİ GÖMÜLDÜ?

Öte yandan, FETÖ liderinin cenaze töreninde müslümanlığın temel rükün ve nişanelerinden olan tekbir ve salavat getirilmesinin, ”çevreyi rahatsız etmeme” gerekçesi ile yasaklanmasının da, itikadî olarak Bahailik Dini’ne dayandığını ortaya çıktı. Bunun nedenleri olarak da, FETÖ elebaşısının cenaze töreninde yapılanlar şöyle sıralanıyor. ”Bahailik Dini olarak adlandırılan sapkın itikadın sözde kutsal kitabı El-Akdes’in sözde bazı ayetlerinde, ”ufuk” meselesine ilişkin “ifadeler” bulunduğu biliniyor.

“SÖZDE EL AKDES KİTABINDA ÖLEN KİŞİNİN GÖMÜLME DETAYI GÜLEN’E UYUYOR

Yine aynı sözde dini kitapta bulunan, ”Nurlular Nurlusu vs. gibi” ibarelerde de, FETÖ’cülüğün kökenlerine ilişkin anlam referanslarının da bulunduğuna dikkat çekiliyor. Yine teröristbaşı Fetullah Gülen, yaşadığı ikametgâhın hemen yanına defnedildi. Bahailerin sözde kutsal kitabı Kitab-ı Akdes’den bir bölüm olduğu ve “CENAZE YAŞANILAN YERDEN EN FAZLA BİR SAAT UZAKLIĞA DEFNEDİLİR.” yazdığı ifade ediliyor.

Gülen için canlı yayında "Allah taksiratını affetsin" dedi Şehitlerimizin intikamı alınıyor: Çok sayıda terörist öldürüldü! Gabriel Sara'nın performansındaki yükselişin sebebi belli oldu
Sonraki Haber